WP kritiseerijad on alati vingunud, et sellele vähe väärt äppe leidub (osad vaidlevad väitele muidugi tuliselt vastu ka).

Kõmu põhjal ravib Microsoft seda häda nagu viimasel ajal mobiilsete opsüsteemide arendajate seas üha popimaks muutunud: lubab oma keskkonda Androidi-äpid.

Kui see tõeks osutub, on see Windows Phone'i omanikele tohutu võit: nad saavad osa rikkalikust äpivalikust, aga ei pea selle jaoks nutiseadet ega kasutajakeskkonda vahetama.

Microsofti uhkus WP käigushoidjana saab seeläbi muidugi kannatada – suurele tehnoloogiafirmale ilmselt oluline argument.

Teisalt aga on ettevõte viimase 10-15 aasta jooksul tehnoloogiahuviliste käest niigi palju verbaalselt peksa saanud (ettekäändeid on olnud palju, Vistast Windows 8.1-ni või sellesama WP8 väärt äppide nappuseni), et see väike lisanorimine ei paneks turjanahkagi tulitama.

Ja isegi kui paneks, on Androidi rakendusevalikust osa saamine täiesti piisav trööst, et norimine välja kannatada.

Sest muus osas Windows Phone'il kui platvormil tõesti olulist viga pole ja see ainult ootabki killer appi sündi, mis positsiooni iOSi ja Androidi vastu tugevdaks.

Foto: REUTERS

Olgu pealegi siis killer appiks "võõrvägede sissetoomine". Mis siis teha, kui päris üksi ei saanud hakkama. Tehke ise oma mobiilne opsüsteem, siis näete, kui raske sellega kõrgele kohale jõuda on!

Tekib muidugi oht, et rakenduseloojad ei näe enam põhjust tingimata Windows Phone'ile eksklusiivseid äppe luua. Aga kas neid on vajagi, kui kasutajad niigi valikuga rahul on?

Ja pealegi veenaks rakenduseloojaid selline väike argument nagu raha, mida Microsoft ennegi WP arendamiseks heldelt lauale on käinud (või selle teenimisest loobunud).