FBI nimetab oma teadaandes selliseid ründeid väljendiga Zoom-bombing ning toob kaks sellekohast näidet:

  • Märtsi lõpus teatas Massachusettsi osariigis asuv keskkool, et ajal, kui õpetaja viis telekonverentsi tarkvara Zoom abil läbi online-klassitundi, sisenesid sellesse tundmatud häkkerid. Üks neist karjus ropult ja avaldas õpetaja koduse aadressi.
  • Teine Massachusettsi nimeline kool teatas, et Zoomi kohtumisele pääses tundmatu isik, kes oli videokaameras nähtav ja eksponeeris seal svastikat sisaldavaid tätoveeringuid.

Kuna paljud koolid ja ettevõtted jätkavad üleminekut online-veebitundidele ja -kohtumistele, soovitab FBI olema väga ettevaatlik. Zoom on koroonapandeemia tõttu väga levinud koolitundide pidamise viis ka Eesti koolides.

FBI kutsub üles, mitte pidama avalikke Zoomi-videokonverentse. Zoomis on nimelt konverentsi privaatseks muutmiseks kaks võimalust: nõuda parooli või kasutada ooteruumi funktsiooni ja juhtida külaliste vastuvõtmist.

FBI soovitused:

  • Ärge jagage telekonverentsi linke sotsiaalmeedia avalikes postitustes vaid otse konkreetsetele inimestele.
  • Hallake ekraanijagamise valikuid viisil, kus selle väärtuseks on „Host only”.
  • Veenduge, et kasutajad kasutavad kaugjuurdepääsu/koosolekurakenduste värskendatud versiooni. Jaanuaris 2020 uuendas Zoom nende tarkvara. Turvavärskenduses lisas telekonverentsitarkvara pakkuja koosolekute jaoks vaikimisi paroolid ja keelas võimaluse juhuslikult koosolekutega ühinemist otsida.