Teose arendanud ja tootnud Bethesda kasutas Fallout 4 füüsilist koopiat ette valmistades huvitavat viisi, kuidas veebis lokkava mängupiraatlusega võidelda.

Optilisel kettal saabuv Fallout 4 ei sisalda kõiki installimiseks ja käivitamiseks vajalikke faile, vaid osad tuleb veebist alla laadida nagu digikoopia puhul. Täpsemalt Steami keskkonnast.

See kehtib just arvutivariandi kohta, mis ei üllata, sest konsoolimängu-piraatlus on tootjatele palju vähem tuline probleem. Kuigi see on täitsa olemas.

Bethesda kasutab seda taktikat tegelikult juba mitmendat korda, ettevõtte turundus-tippjuht Pete Hines toob hiljutiste näidetena rollika Skyrim ja tulistamismängu Wolfenstein: New Order.

Miks siis mitte ka konsoolipiraate kiusata ja sundida igatahes ka midagi alla laadima? Esiteks olla seal tõhusamad digiautorikaitse-lahendused.

Teiseks kasutavad Fallout 4 saavad konsoolid PlayStation 4 ja Xbox One Blu-ray kettaid, kuhu mahub rohkem andmeid kui DVD-ketastele, mis on levinud variant arvutimängude väljastamiseks.

Mis seal's ikka, paljud on nagunii loobunud videomängude hankimisest plaadil, nii et kümnete gigabaitide allalaadimisest ei pääse seegi kord!

[HILJEM LISATUD] Rainer Peterson ("Puhata ja mängida") muljetab, et Fallout 4-le on eelnenud ka sarnaseid värvikamaid näiteid.

Näiteks hiljutise Metal Gear Solid V arvutivariandi plaat sisaldas ainult Steami installerit, suurusega 500 KB. Ehk siis plaadivariandi ostja pidi ikka kogu mängu alla laadima, kümnete gigabaitide kaupa.