Kui mõni aeg tagasi lisandusid kommentaaride juurde lisaks "meeldib" ehk "like" nupule Facebook Reactions ehk erinevaid emotsioone peegeldavad naerunäod, siis eile hakkas Facebook käputäie valitud USA kasutajate peal katsetama ka nn "ei meeldi" nuppu, vahendas The Verge.

Sotsiaalvõrgustiku esindajate sõnul on aga oluline vahet teha: tegemist ei ole otseselt "like" nupu vastandina mõeldud dislike-nupuga, vaid seda kutsutakse downvote-nupuks. Ehk sisuliselt saab kommentaarile seda "maha hääletades" vastumeelsust väljendada. Sarnane süsteem on ka näiteks sotsiaalvõrgustikus Reddit.com.

Facebooki kõneisik rõhutas, et downvote-nupu eesmärk on põhiliselt see, et avalikel postitustel saaks kaheldava väärtusega kommentaare ära märkida. Inimesel, kes mingile kommentaarile downvote-nuppu vajutab, kaob see konkreetne kommentaar uudisvoost ära ning Facebook uurib, mis põhjusel nuppu vajutati: kas kommentaar oli solvav, eksitav või teemaväline. Seda, kui palju kordi kommentaari "maha hääletatud" on, kasutaja ei näe.

Näide downvote võimalusest Facebookis

Facebook plaanis "dislike" nuppu juba rohkem kui paar aastat tagasi, kuid toonane katsetus pani sellest loobuma. See tundus liiga algeline ja nii sündis ajapikku hoopis Facebook Reactions.

Hea lugeja, mida arvad sina? Kas selline uus reaktsiooni-nupp on Facebookis mõttekas uuendus?