Sellest andis teada Telegrami looja Pavel Durov, kes kirjutas oma Telegrami kanalis, et tervitab viimase 24 tunni jooksul lisandunud kolme miljonit uut platvormi liiget.

Durov ei öelnud otseselt, et liikmete tõusu hüppeline kasv on seotud Facebooki probleemidega, kuid seda kinnitas TechCrunchile Telegramis töötav allikas. "Sellised suured tõrked toovad alati meile hulga uusi kasutajaid," ütles anonüümseks jääda sooviv allikas. Samas tõdes kontakt, et oma osa kasutajate hulga tõusu on toonud ka inimeste üha paranev arusaamine sellest, kuidas Facebook nende andmetega raha teenib.

Aasta tagasi teatas Telegram, et neil on kokku 200 miljonit kasutajat. Krüpteeritud sõnumivahetust pakkuv platvorm on keeldunud Hiinale, Venemaale ja Iraanile krüpteerimisvõtmete jagamisest ning seetõttu on Telegram mitmes riigis keelatud või on piiratud ettevõtte tegevust.

Pavel Durov on lisaks Telegramile ka Venemaa tuntuima sotsiaalvõrgustiku VK looja. 2014. aastal lahkus mees Ukraina kriisi ja üha halveneva poliitilise olukorra tõttu Venemaalt ning jättis seetõttu VK arendamise ja haldamise selja taha. Telegrami oli ta loonud aga juba varem - rakendus tuli esmakordselt välja 2013. aasta 14. augustil.