"Ründajad kuritarvitasid Facebooki nõrka kohta "View As" funktsiooni koodis, mis võimaldas inimestel vaadata, kuidas nende oma profiil paistab kellelegi teisele. Nad [ründajad] said selle abil varastada Facebooki ligipääsuandmed ning nii üle võtta inimeste kontod," kirjutas Facebooki tootejuhi asetäitja Guy Rosen ettevõtte ametlikus teadaandes.

Kuigi uurimine on alles käimas ning pole veel teada, millisele infole häkkerid täpselt ligi said, tuli välja, et kannatanute hulka kuulusid ka Facebooki juht Mark Zuckerberg ning firma üks tippjuhtidest Sheryl Sandberg ning Euroopa suuna asepresident Nicola Mendelsohn.

Muudatuste tulemusena logiti reedel Facebookist, Messengerist või Instagramist välja hinnanguliselt 90 miljonit kasutajat, kes pidid kõikidest seadmetest sisse minnes uuesti enda parooli sisestama.

Kulukas rünnak

Just nagu see, et Zuckerbergi kontole ligi saadi poleks tema jaoks piisavalt suur probleem, ähvardavad Facebooki nüüd hiiglaslikud trahvid. Wall Street Journali andmetel on Euroopa Liidu erinevad institutsioonid uurimas, kas tegemist on GDPR-i vastase rikkumisega. Kui otsustatakse, et nii on, võib Facebooki ähvardada lausa 1,6 miljardi dollari suurune trahv. Sellisel juhul oleks tegemist esimese maksimumtrahviga, mida GDPR-i raames määrata saab.

Kuid ka see pole kõik. Ka Ameerika Ühendriikidest on juba uudiseid selle kohta, et inimesed on sotsiaalmeediahiiu kohtusse kaevanud. Kohe reedel esitasid California kohalikku ringkonnakohtusse hagi Carla Echavarrai ja Derrick Walker, kes süüdistavad ettevõtet tegevusetuses, konkurentsieeskirjade rikkumises ja ebaadekvaatsete turvameetmete rakendamises. Hagejad on esitanud üleskutse kõikidele kannatajatele nendega liitumiseks, et üheskoos õiglus jalule seada.