Mida ikka... sööb kurjasti akut ja võib ka süsteemile koormaks olla, kui su Androidi seade pole just võimekamate killast.

Mark Zuckerberg ja sõbrad on siiski huvitatud sellest, et nende teenused ja keskkonnad nagu Facebook ja Messenger võimalikult paljudele mugavalt kättesaadavad oleks.

Sestap lasid nemad välja äpi Messenger Lite, mis on mõeldud kõikidele vanadele ja/või aeglastele Androididele, mis töömälu hulga ja protsessori taktsagedusega just kiidelda ei saa.

Täpselt nagu Facebook Lite enne seda, on Messenger Lite suunatud peaasjalikult arengumaade elanikele ja kasutab tavapärasest oluliselt vähem nutiseadme ressursse ja mobiilset andmemahtu.

"Arengumaad" tähendab, et hetkel saab seda alla laadida viies riigis: Keenia, Malaisia, Sri Lanka, Tuneesia ja Venezuela. Millal mujal ja kas Apple'i seadme varianti ka oodata on, jääb esialgu lahtiseks.

Algatus on igatahes hea, sest vaevalt kellelgi ükstapuha kus saaks midagi selle vastu olla, et Facebook ja Messenger tööks vähem ressursse vajaks.