Palju tähelepanu kogus näiteks see, kui Facebook laiendas möödunud kuul postitustele ja muule sisule reageerimise võimalusi.

Meeldimist väljendav nupp Like sai enda kõrvale veel viis emotsiooni ja kogumiku nimeks pandi Reactions (ingl reaktsioonid).

Reactions kogus avalikkuse ees päris palju tähelepanu, aga kasutajad suhtuvad sellesse pigem leigelt. Pole ka ime, sest Forte hinnangul on uuendus suures plaanis tähtsam Facebookile endale kui kasutajatele.

Hea uudis on aga, et Reactionsi välimust saab ise muuta. Pakutavad reageerimisvariandid jäävad samaks (Like, Love, Haha, Wow, Sad, Angry ehk meeldib, armastan, hahaa, wow, olen kurb ja olen vihane), aga neid väljendavad emoji'd on väljavahetatavad.

Selleks tuleb minna Reactions Packsi kodulehele ning lubada oma Chrome'i või Firefoxi brauserisse uus plugin ehk laiendus. Selleks peab saidil vaid paar hiireklõpsu tegema ja muidugi ka inglise keelt mõistma, et õiges kohas klõpsida.

Seejärel võib uued vastu reaktsioonipildid võtta. Valik on päris lai – uudise koostamise hetkel üle 350 erineva – ja inimesed toodavad neid juurdegi. Paraku saad korraga ainult üht kasutada ja selle muutmiseks peab uuesti saiti külastama.

Kui valik tehtud ja see nupu Use this pack (kasuta seda paketti) abil kinnitatud, tuleks Facebooki keskkonda värskendada, kui see eelnevalt lahti oli, ja ongi kõik. Windowsi arvutis piisab selleks klaviatuuril F5 vajutamisest.

Kui aga tahad algsed nn reaktsioonid taastada, kustuta brauserilaiendus või vali Reaction Packsi lehel taas algupärane pakett, mis on leitav lihtsa nimega Facebook.

Kuna see on mitteametlik projekt ega valmi koostöös Facebookiga, siis ilmuvad uued reaktsioonid nähtavale ainult kasutaja enda brauseris, kus on vastav laiendus. Kõik teised näevad tavalise välimusega reaktsioone edasi.

Loodame, et Facebooki käigushoidjad suhtuvad sellesse nn fänniprojekti soosivalt ja võimaldavad tulevikus uue välimusega reaktsioone kasutada nii, et kõik neid näha saaksid.