Vaatamata sellele viitab the New York Times, et juba selle aasta lõpus võiks olla võimalik omavahel suhelda inimestel, kellel on sotsiaalmeediakontod täiesti erinevates rakendustes. Näiteks Facebooki kasutajad saaks otse kirjutada WhatsAppi kasutajatele ja vastupidi, sama kehtiks mõlema platvormi ja Instagrami kasutajate puhul.

Lisaks ühtse sõnumiplatvormi loomisele võimaldaks lahendus koguda rohkem täpsemat reklaamiinfot, vähendaks ettevõtte meediatoodete vahelist konkurentsi ja võimaldaks reklaamiostjatel klientideni jõuda rohkematel platvormidel.

"Me tahame luua kõige parema sõnumilahenduse, mille puhul inimesed tunneks, et see on kiire, lihtne, usaldusväärne ja turvaline," ütlesid Facebooki esindajad pressiteate vahendusel. Nende sõnul töötatakse ka näiteks selle nimel, et kõigis rakendustes saadetavad sõnumid krüpteeritaks seadmes.

The New York Times tõi välja, et rakenduste integreerimine on vajalik ka Facebooki rakenduste sisetülide piiramiseks. Näiteks lahkusid probleemide tõttu ettevõttest eelmisel aastal nii Instagrami kui ka WhatsAppi loojad.

Samuti on spekuleeritud, et tegemist on ettevõtte vastukäiguga seadusloojatele ja valitsustele. Nimelt on Facebook mitmes eri riigis ja eri turgudel uurimise all või saanud kriitikat selle eest, kuidas nad andmetega ringi käivad. Samuti on ettevõttel probleeme näiteks EL-i konkurentsivoliniku Margrethe Vestageriga. Selline teenuste integreerimine teeks Facebooki meediaimpeeriumi lõhkumise ülikeeruliseks.