Messengeri äpp ei nõua kasutajalt enam Facebooki-konto olemasolu nagu enne. See on hea uudis mulle ja kõigile teistele, kes tahavad nutiseadmes Facebooki-tšätiga tegeleda, aga põhirakendust mitte kasutada või isegi paigaldada.

Esialgu pakuti sellist vabadust ainult nelja riigi elanikele: USA, Kanada, Peruu, Venezuela. Nüüd kehtib see kõikjal maailmas. Sisselogimiseks vaja ainult sisestada telefoninumber ja täisnimi.

Uuendus on mõeldud osaliselt arengumaade-tšättijate püüdmiseks, kes ei taha tingimata FB kontot luua, sest see nõuab nutiseadmelt ja mobiililevilt palju ressursse, küll aga tahavad vestelda.

Teine põhjus on see, et Suure Sinise Sotsiaalvõrgustiku käigushoidjad ongi hakanud Messengeri kohtlema iseseisva platvormina.

Äpile on lisatud mitmesugust uudset funktsionaalsust, mida testitakse vahel esmalt ainult kindlates riikides, näiteks võimalus raha saata (peab sisestama krediitkaardinumbri).

On kuulda, et tulekul on ka minirakendused, millega senistele emojidele, gif'idele ja muule säärasele lisaks sisu luua. Näiteks võid lisada muusikavideole laulusõnu ja tulemust teistele levitada.

Kui Facebooki-kontoga sisse ei logi, on mõned nõmedad puudujäägid on ka, vähemalt esialgu. Näiteks ei saa oma FB-tuttavatele sõnumeid saata, kui nende telefoninumbreid ei tea. Samuti ei liigu vestlus igale seadmele ja platvormile kaasa, mille abil järgmiseks Messengeri sisened.

Loodame, et see asi tulevikus paraneb! Omaette platvorm ikkagi.

Artikli avafotol: Facebooki suur juht Mark Zuckerberg tänavu märtsis FB arenguid tutvustamas.