Aeg-ajalt ületab uudisekünnise mõni lugu, kus kõikvõimas sinine sotsiaalvõrgustik teab inimese kohta rohkem kui tema profiili-info põhjal eeldada võiks.

Kurioosne oli näiteks juhtum, kus miljardivõrgustik teadis mehe tegelikku seksuaalset sättumust juba enne, kui too "kapist välja tuli". Ja kuvas talle soovituse "kapist välja tulemise õpetaja" teenustega tutvuda.

Facebooki esindajad kinnitavadki oma valentinipäeva-postituses, et ainuüksi postituste arvu põhjal on võimalik ennustada, kes peagi armusuhet alustab.

FB andmeteadlane Carlos Diuk kommenteerib: "100 päeva jooksul enne suhte sündi näeme, kuidas tulevane paar aeglaselt, aga kindlalt üksteise seinale aina rohkem postitusi lisab. Kui suhe algab (null-päev), hakkab postituste arv vähenema.

Suhte algusele eelneva 12 päeva jooksul võib oodata postitamise tiheduse tippu (1,67 päevas). Madalseis tekib aga suhte 85. päeval (1,53). Paarike eelistab eeldatavasti siis rohkem aega koos veeta, kurameerimine kaotab tähtsuse ja veebisuhtlus asendub tõelisega."

Postituste arv suhte ajal väheneb, aga sisu muutub samas rõõmsamaks ja väljendab rohkem tundeid.

FB kokkuvõte annab ilmeka näite selle kohta, mida kõike saab igapäevaselt andmeid kaevandades ja töödeldes inimeste kohta välja uurida, või tõeselt eeldada.