Facebook teatas mais tänavusel oma tarkvara-arendajate konverentsil F8, et arendab kohtinguteenust Facebook Dating, mis on juba mitu kuud beetatestimisel olnud.

Facebooki põhiäppi kuuluv Dating on olemuselt tüüpiline tutvumisteenus: kaks inimest peavad teineteist spetsiaalselt loodud kohtinguprofiili põhjal meeldivaks hindama, et saada võimalus samas keskkonnas suhelda. Plaan on ka samal üritusel viibivad kasutajad üksteisele nähtavaks muuta.

Dating läks käiku septembris, aga esialgu testi mõttes ainult sellises kaunis Lõuna-Ameerika riigis nagu Colombia. Jah, isegi mitte Facebooki kodumaal USA-s.

Miks just Colombias? Sest sealsed näoraamatu-lehitsejad olla suured veebi teel tutvumise fännid ja 30 miljonit kasutajat olla piisavalt esinduslik testgrupp.

Tundub, et Datingut saadab esialgu edu, sest Facebook hakkas võimalust pakkuma nüüd ka Tais ja Kanadas (ikka oma põhiäpi osana).

Datingu uusim variant laskvat teineteise heaskiitmise põhjal tekitatud paare ehk match'e ajutiselt pausida (et ei saaks vahepeal vestelda) ja varem ära põlatud isikuid uuesti vaadata.

FB pole kommenteerinud, et kui paljud colombialased Datingut proovisid, aga kinnitab, et see võeti väga soojalt vastu.