Samas ei soovi Facebook, et töökohasiseste suhete arv kasvaks, vaid rakendust testitakse andmete kogumise eesmärgil, et rakendust veelgi parandada. Twitteri lekitaja Jane Manchun Wongi andmetel on Facebook rakenduse kasutamistingimustes enda töötajatele isegi konkreetselt südamele pannud, et nad testrakendusest päriselt suhet ei otsiks.

Wong jagas sotsiaalmeedias mitmeid kuvatõmmiseid, mis näitavad muuhulgas, et Facebooki rakendus töötaks praeguse Facebooki alaosana (mitte eraldi rakendusena) ning sisaldaks viit erinevat soovalikut. Lisaks tavalisele mehele-naisele on valikus ka transmees, transnaine ning mittebinaarsed inimesed.

Kuvatõmmised Facebooki uuest kohtingurakendusest

Kasutaja praegused sõbrad ei tohiks kohtinguportaali profiili näha, kuid kasutajal on võimalik muuta oma huvigrupp selliseks, et neil oleks kindlasti olemas ühised sõbrad. Lisaks kasutataks Facebooki poolt ulatuslikult kogutud infot, et parimad paarid leida. Samuti on olemas erinevad grupivestluse funktsioonid.

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg teatas kohtingurakenduse välja töötamisest esimest korda selle aasta alguses. Zuckerberg lubas, et tegemist on rakendusega, mis aitab inimestel püsisuhteid otsida, vastandades rakendust Tinderile, mis on tuntud kui juhusuhete otsimise rakendus.