Sotsiaalvõrgustiku kasutajad nõuavad like- ehk meeldib-nupu kõrvale ka võimalust midagi laita, kuid Facebook pole seni sellele ideele vastu tulnud. Arutelu dislike nupu pärast tuli päevakorda iga-aastasel Facebooki peakontoris korraldatud koosolekul, kus Zuckerberg kinnitas, et dislike-nupp on juba kaua töös olnud.

Lähipäevil peaks algama nupu testimine kasutajate seas. “Oluline on anda inimestele rohkem kui like-nupp,” kinnitas Zuckerberg.

Eelmisel aastal kinnitas firma juht Californias, et dislike-nupp on üks Facebookilt enim nõutud asju. Eelnevate aastate raportitest võib näha, et like-nuppu vajutatakse päevas umbes 4,5 miljardit korda.

“Tihti jagatakse Facebookis asju, mis on tegelikult kurvad sündmused. Inimesed ütlevad meile, et like-nupule vajutamine ei tundu õige ja kohane,” selgitas suhtlusportaali asutaja.

Dislike-nupp võib tuua ohu, mis annaks võimaluse kasutajal väljendada barbaarsust, alandust ning õelust. “Me olime seda disainima hakates kõhklevad, sest me ei taha muuta Facebooki Redditi sarnaseks,” ütles Zuckerberg.

Dislike-nupp võib ajada inimesi segadusse, kas inimene vajutas nuppu selleks, et talle ei meeldi teise inimese postitus või seepärast, et ta üldse selle postitas. Empaatia selle taga on väga mitmetähenduslik.