Facebooki käigushoidjad teatavad, et plaanivad täpsemalt uurima hakata, mida kasutajad vaatavad.

Kui Facebooki-seinal või -leheküljel kiiresti üles või alla liigud, saab vastav jälitusalgoritm järeldada, et sisu sind ei huvita. Kui aga tempot aeglustad või kuskil pikemalt peatud, siis ilmselt huvitab.

See on kasulik mõlemale. FB õpib sulle paeluvama sisuga "seinu" koostama (ebaolulise sisuga postitusi tõhusamalt peitma). Ja samas koguvad nad su kohta tõhusamalt infot, mida hiljem reklaamimasinavärgi abil rahaks teha. Inimene ei pea omalt poolt midagi erilist tegema.

Eelneva põhjal ei saa siiski eeldada, et meie Facebooki-seinad muutuvad lähitulevikus senisest väga erinevaks. Suur Sinine Sotsiaalvõrgustik on kasutajate jälgimises ning selle põhjal millegi järeldamises juba niigi tõhus.

Teoreetiliselt on sääraste algoritmide tõhusus muidugi põnev teema. Kas tarkvara suudab arvesse võtta tegevuse aeglustumise või pausi põhjuseid, kui inimene ootamatult ekraani eest minema jalutab? Või lihtsalt täitsa suvaliselt kõike ettejuhtuvat sirvib nagu üsna paljudele meeldib teha?

Facebook teatab, et kasutajate senisest veel täpsem jälgimine algab juba lähinädalate jooksul.

Ametlik teadaanne sellel ei peatu, aga on loogiline eeldada, et jälgimine laieneb ka teistele saitidele, kuhu kasutaja edasi liigub. See pole just saladus, et Facebook jälitab meid ka väljaspool põhikeskkonda; see toimib osaliselt tänu võimalusele veebikohtadesse Facebooki kontoga sisse logida.