Siiani said kliendid biomeetrilist isikutuvastust kasutada mobiiliäpis ning maksete puhul, mis ei ületa 100 eurot. Nüüd saavad kasutajad sisestada oma internetipanga sisselogimisandmed arvutis ning läbida seejärel isikutuvastuse mobiiltelefoni ja Swedbank äpi abil, kasutades selleks näotuvastust või sõrmejälge.

Uus funktsioon võimaldab kasutajatel teha igapäevaseid pangatoiminguid - kontole sisselogida ja kontojääki vaadata ilma, et selleks oleks tarvis täiendavaid sisselogimisvahendeid. Lähitulevikus saavad kasutajad biomeetrilise sisselogimise korral kinnitada kuni 100-euroseid makseid kümnel järjestikkusel korral. Seega hetkel veel makseid teha ei saa.

Uus funktsioon aktiveeritakse klientidele järk-järgult. Järgnevatel nädalatel ilmub kõigi klientide internetipanka uus isikutuvastuse vaheleht nimega „Biomeetria". Selle funktsiooni kasutamiseks peavad kliendid biomeetrilise sisselogimise kõigepealt Swedbanki äpis aktiveerima. Esmakordsel sisselogimisel biomeetria abil peavad kasutajad valima biomeetrilise sisselogimise variandi ja lisaks kasutajatunnusele sisestama ka oma isikukoodi.

Swedbanki andmetest nähtub, et ligikaudu pooled kõigist panga klientidest Eestis kasutavad oma Swedbanki äppi sisselogimiseks peamiselt biomeetrilist isikutuvastust.

"Soovitame inimestel hoida aktiivses kasutuses vähemalt kaht sisselogimise meetodit, nii on neil alati võimalik oma pangakontole hõlpsalt ligi pääseda," ütles Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets.