Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) loodud lahendus aitab leida üleriigilises digiregistratuuris aegu eriarsti esmasele vastuvõtule senisest laiemas ajavahemikus ja eri tervishoiuteenuse osutajate juures üle Eesti.

Kui möödunud suvel sai üleriigilises digiregistratuuris broneerida aegu vaid suurematesse Eesti haiglatesse, siis praeguseks laieneb see võimalus juba 66 raviasutule.

„Sageli on inimesed harjunud eriarsti aegu otsima raviasutusest elukoha lähedal, kuid uus lahendus pakub vaid ühe klikiga esmaseid vastuvõtuaegu eri Eesti haiglates ja isegi kuni aasta ette, olenevalt raviasutuse poolt avaldatud vabadest aegadest,“ selgitas TEHIK'u juht Katrin Reinhold.

Üleriigilises digiregistratuuris on alates selle loomisest ehk pooleteise aastaga tehtud üle 65 000 broneeringu.

Üleriigiline digiregistratuur asub riiklikus patsiendiportaalis www.digilugu.ee, kus saab ühes vaates broneerida, muuta ja tühistada eriarsti esmaseid vastuvõtuaegu kõikides lahendusega liidestunud raviasutustes. See annab valikuvabaduse broneerida aeg ühest kohast, ilma et peaks helistama erinevatesse raviasutustesse või kasutama nende broneeringusüsteeme.

Eriarsti esmase vastuvõtuaja broneerimiseks on vajalik saatekiri (v.a günekoloog, naha-suguhaiguste arst, silmaarst ja psühhiaater).

TOP 5 eriarsti, kuhu on tänavu üleriigilise digiregistratuuri teel aegu broneeritud (nii saatekirjaga kui ka ilma)

1) Naha- ja suguhaiguste arst
2) Ortopeed
3) Günekoloog
4) Silmaarst
5) Kõrva-nina-kurguarst