Turvaaukude tarkvaraline "lappimine" osutus täiesti võimalikuks ja tootjad kiirustasid seda tegema, aga see muudab paraku protsessorite jõudlust eri andmetel 2-30% võrra pisemaks.

Intelil on nüüd aga häid uudiseid – 90% nende poolt viie viimase aasta jooksul müügile paistud kiipidest, mida Spectre'i ja Meltdowni nõrkused ohustasid, on nüüd tarkvaralise paranduse saanud.

Intel on suurim arvutiprotsessoritootja (ja Samsungi järel teine suurim pooljuhtkiipide tootja), seega võib üldistada, et enamik maailmas praegu kasutusel olevatest arvutiprotsessoritest on nüüd ohu eest kaitse saanud. Mis eeldab muidugi "plaastri" püsivarana alla laadimist ja paigaldamist.

Veebis levib kõmu, et süsteem kipub püsivara paigaldamise järel alatasa taaskäivitusi tegema.

Esialgu arvasid kasutajad, et probleem puudutab eelkõige Inteli vanemaid kiipe. Paraku tunnistas tootja möödunud nädalal, et see puudutab samuti uuemaid (Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake, Kaby Lake).

Inteli tiim uurib asja ja loodab käesoleva nädala lõpuks valmislahenduse protsessorite edasimüüjatele paigaldamiseks laiali saata.

Rohkem infot on saadaval Inteli veebilehel. Kuna lahendus nõuab ka arvuti emaplaadi püsivara uuendamist, tasub juba emaplaadi tootjate kodulehtedelt vastavat uuendust otsimas käia.