Kõige enam oli eKoolile ligipääsetavusega probleeme taas hommikul, ent serveri veateateid andis keskkond veel ka pärastlõunal – näiteks kooli ja kodude vahel vahetatavate sõnumite keskkonnas.

eKooli juht Tanel Keres sõnas, et probleemid võisid täna ilmneda täiendavate serveriressursside lisamise ajal.

„Oleme suurendanud serverite ressursse üle viie korra ja kuna koormus kasvab pidevalt, lisame ressursse ka pidevalt juurde. Hetkel ei ole maksimum ilmselt kätte veel jõudnud. Online kasutajate arv on kasvanud 10 korda, seda siis võrreldes tavapärase koormusega. Need numbrid aga kasvavad pidevalt,“ rääkis ta Fortele.

Kerese kinnitusel oli eKool täna töökorras.

„Kui lisame ressursse siis võib süsteem olla aeglane, kuid kõik päringud saavad vastuse. Mis puutub vestlustesse siis võimalik, et see oligi hetkel kui toimus lisamine. Selliseid lühiajalisi katkestusi võib ette tulla,“ märkis ta.

eKooli keskkonnas annavad õpetajad õpilastele ülesandeid ja kannavad sinna hindeid. Lisaks saavad osapooled vahetada õpitöö kohta käivat muud informatsiooni, sealhulgas puudumistõendeid. Esmaspäeva hommikul oli keskkond ülekoormuse tõttu täiesti hangunud – just eilsest siirdus ligi 150 000 kooliõpilast koroonaviiruse pandmeedia tõttu koduõppele.

Teine kasutatav platvorm Eestis on Stuudium ja selle juhi Paavo Viilupi sõnul kasvas ka selle platvormi kasutatavus ligi kaks korda.