Lehe väitel on võrgustik pidanud läbirääkimisi erinevate idufirmadega, kes selles valdkonnas tegutsevad. Teiste seas on Mark Zuckerbergi poolt juhitud firma kohtunud väidetavalt Eesti idufirmaga TransferWise, kirjutab Kiip.ee.

Vaid päev pärast Financial Timesi artiklit teatas TransferWise uue teetähise ületamisest. Idufirma sõnul on kliendid nende teenust üha aktiivsemalt hakanud kasutama.

Selle tõestuseks teatavad nad, et teenuse abil on ülekandeid tehtud enam kui miljardi naela (ca 1,2 miljardi euro) väärtuses.

TransferWise'i lõid eestlased Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann, kes ei olnud rahul sellega, et pangad võtsid rahvusvaheliste ülekannete pealt liialt palju tasu.

Väljaandele TechCrunch antud kommentaaris ei soovinud Hinrikus kommenteerida kuulujutte seoses Facebooki huviga idufirma vastu.

Küll aga leiab ta, et kui sotsiaalvõrgustik peaks finantsturule sisenema, näitab see konkreetselt, et turg vajab suuremat läbipaistvust. Lisaks leiab Hinrikus, et Facebooki lisandumine oleks tervele sektorile kasulik.

Koos teetähise ületamisega esitleb TransferWise täna Androidi-rakendust. Hinrikuse sõnul teevad nad mobiiliplatvormil alles esimesi samme.