Noormehed arendasid rakenduse, kus tuleb täita erinevaid ülesandeid selleks, et pääseda välja ühest toast ja jõuda järgmisele korrusele. Mängijal tuleb lahendada keerulisi puslesid ning mõistatusi, kirjutab Kahvel.ee.

"Can You Escape" koosneb kaheksast erinevast tasemest, mis kõik on ka erineva raskusastmega. Artikli kirjutamise hetkel paiknes teos USA App Store'i tasuta rakenduste edetabelis 18. kohal.

Noormehed töötavad ettevõtes MobiPlay OÜ, mis kuulub 1986. aastal sündinud Kirsipuule.

MobiPlay portfelli uurides leiab, et vaeva on nähtud mitmete mängude kallal, kuid lõpuks on üht neist tabanud ootamatult suur edu.

Seoses sellega tuleb paratamatult meelde mängufirma Rovio, mis oli enne "Angry Birdsi" arendanud hulganisti mänge, kuid alles vihased linnud tegid Soome väikeettevõtte maailmakuulsaks.

Apple'i App Store'i edu on märkimisväärne saavutus, kuna rakendusi millega konkureeritakse, on üle 900 000, ning allalaadimiste arv, millega TOPi pääseb, peab olema väga suur.

Kuigi mängu disain ei ole graafiliselt just kõige paeluvam, leiavad kasutajad, et see ei olegi säärase mängu puhul esmatähtis.

Nõnda leiab App Store'ist üle 25 000 kommentaari, kus enamikes kiidetakse arendajaid väga paeluva mängu loomise eest.

Google Play Store'ist on artikli kirjutamise hetkeks rakendust laetud alla 5-10 miljonit korda. Androidi-versiooni mängust on kokku hinnatud üle 149 000 korra.

Kahvlile antud intervjuus tõid noored arendajad välja, et mängu arendamisega alustasid nad mullu sügisel.

Enamjaolt on rakendus arendatud kahepeale, kuid teatud elementide puhul on kasutatud ka teiste abi.

Sarnaseid mänge on nad tootnud juba alates 2004. aastast. Noormehed lubavad mängu edasi arendada, kuid kindlasti jätkatakse ka teiste rakenduste loomisega.