Tänu oma lihtsale ja ilusale kasutajaliidesele võtsid paljud nutiseadmete kasutajad Mailboxi kiirelt omaks, kirjutab Kiip.ee.

Nüüd on selgunud, et populaarsel meilirakendusel on seos ka Eestiga. Nimelt kasutasid Mailboxi arendajad koodiridu, mille on kirjutanud eestlane Andris Reinman.

Mailboxis oli (või tegelikult on veel praegugi) kasutusel Reinmani poolt kirjutatud e-posti saatmise teegid.

Kiip.ee'ga suhelnud Reinmani sõnul ei olnud tal Mailboxi arendamisega otsest seost. Küll aga oli ta kirjavahetuses ühe põhiarendajaga.

„Mailboxi arendajatega suhtlesin ma eelkõige mitte niivõrd saatmise (seda nad oskasid juba ise), kuid spämmikasti jõudmise vältimise üle, kuna seal on mõned detailid, mille eest spämmifiltrid võivad kirja tehnilise vormistuse juures spämmipunkte juurde panna,“ teatas Reinman.

Kuna tavaliselt kirjutavad arendajad vabavaralise tarkvara koodi ümber on Reinman enda poolt kirjutatud koodi jätnud sisse termini „sinikael“.

„See on minu pisike tribuut Eesti parimale filmile „Agent Sinikael“. Seega kui kuskil on mõni kiri, mille lähtekoodis on string boundary="----sinikael", siis on see saadetud kindlasti minu kirjutatud teegi abil,“ täpsustas Reinman.

Reinman on juba aastaid olnud seotud erinevate vabavaraliste e-posti lahenduste arendamisega. Tänu eestlaste poolt kirjutatud koodijupile sisaldub iga Mailboxi äpi abil saadetud kiri viidet tema kodulehele nodemailer.com.

Viide on peidetud kirja päisesse ehk niisama ükski kirjasaaja seda enda meilboksis ei näe.

Foto: ekraanitõmmis

Lisaks Mailboxi äpile on Reinmani poolt kirjutatud koodi kasutatud operatsioonisüsteemi Firefox OS meilikliendis. Paraku teatas Mozilla sel nädalal, et lõpetavad opsüsteemi arenduse ning loevad projekti ebaõnnestunuks.

Peale juba mainitud meiliklientide kasutavad Reinmani teeke aktiivselt India ja Hiina arendajad. Reinmani sõnul pöörduvad arendajad tema poole üldjuhul vaid siis, kui ollakse vastakuti mõne probleemiga.