Guardian korraldas lugejatega Snowdenile AMA (ask me anything ehk "küsida võib kõike") stiilis intervjuu ja üks inimene küsis järgmist:

  • Kas oma e-kirjade krüpteerimisest on kasu, et NSA mind ei jälgiks? Kas mu andmed on tavalise krüpteeringuga kaitstud?
Snowden vastas:

  • Krüpteerimisest on kasu. Üks asi, millele te loota saate, on korralikult rakendatud tugev krüpteerimissüsteem. Kahjuks on aga lõpp-punktide turvalisus nii nõrk, et NSA leiab tihti viise selle murdmiseks.

Snowdeni sõnad tähendavad seda, et tugeva võtmega krüpteeritud e-kirja ei saa NSA lahti murda. Probleem on aga lõpp-punktides, kus kiri kirjutatakse ja loetakse, näiteks e-posti rakendus, veebileht, teie arvuti ühendus selle veebilehega või teie arvuti ise.

Sellele, et hea krüpteering on kaitse NSA eest, viitab ka teine tõsiasi. Nimelt on paljud NSA enda süsteemid ja veebiligipääsud tavapärase tugeva krüpteeringuga kaitstud. Kui NSA usaldab oma "uksi" lukustama korraliku avatud algoritmiga krüpteeringu, siis on sellest kasu ka teistel NSA vastu.

Apple krüpteerib kasutaja sõnumid

Sõnumite krüpteerimise kohta andis kasuliku vihje hiljuti ka Apple, kes teatas sarnaselt Google'ile ja Facebookile, kui palju kasutajate andmeid nad valitsusasutustele kohtu nõudmisel üle andnud on. Apple'i teatel on osa infot, mida nad mingil moel valitsusele üle ei anna, kuna nad lihtsalt ei saa.

Näiteks on iPhone'i, iPadi ja Maci omavaheline suhtlustarkvara iMessage ja FaceTime suhtlus krüpteeritud ja seda näevad ainult saaja ja vastuvõtja. Apple ise ei saa seda infot lahti murda ja seepärast ka valitsusele edastada.

Forte kirjutab järgnevalt ka teistest mugavatest ja lihtsatest viisidest oma suhtlust krüpteerida.