Dropboxi esindajate sõnul on põhjust parooli vahetada eelkõige siis, kui oled nende pilveteenust kasutanud juba vähemalt 2012. aasta algusest ega pole salasõna muutnud.

Just 2012. aasta keskel läksid turvaprobleemi tõttu 68 miljonit kontodega seotud meiliaadressi ja parooli veebi liikvele. See tähendab, et häkkerid saavad neid kasutada oma katsetes Dropboxi kontodele hiilida.

Kes aeg-ajalt ikka oma salasõna vahetab, võib ilmselt vabalt hingata, aga igaks juhuks võib muidugi seda ka nüüd teha. Parem karta kui kahetseda.

Kui juba asjaga tegeled, tasub muidugi kaheastmeline isikutuvastus sisse lülitada – selle võib mugavuse huvides ju rohkem kasutatavates seadmetes eemaldada, näiteks oma telefonis.

Tasub lugeda ka Dropboxi juhtnööre, kuidas oma kontot kaitsta. Hea mõte on vastavast nimekirjast kontrollida, millised seadmed, sessioonid või äpid sellega hiljuti ühenduse on loonud. Ja siis kahtlasena tunduvatega side läbi raiuda (unlink).

Kuidas aru saada, et keegi võõras on juba sisse hiilinud? Kui sisse logid ja teenus saadab äkki soovituse parooli muuta, siis on asi kahtlane.

Dropboxi kasutajate täpne arv on hetkel teadmata, möödunud juuniks oli see jõudnud igatahes 500 miljonini.