Selleks on esialgu Project Shieldi nime kandev pihukonsool, mis vähemasti loojate silmis toob meieni mobiilimängude uue ajajärgu, vahendab Kahvel.ee.

Shieldi süda on loomulikult Tegra 4 protsessor, kui see veel ilmne polnud. Klassikalist mängupulti meenutavalt seadmelt leiab aga 5-tollise 1280 x 720 ekraani ning (üllatus-üllatus!) täiesti puhta Androidi operatsioonisüsteemi.

See aga tähendab, et uusi mänge saab alla laadida nii Google'i Play-poest kui ka nVidia TegraZone'ist.

Teisalt leiab värske pihukonsooli pealt ühe erilise nupu – lüliti Shield, mille abil on kasutajal võimalik hüpata režiimide Android ja Shield vahel. Teisisõnu saab kasutaja hoida kõik mängimisega seonduva Androidist enesest lahus.

Lisaks korralikele jõunumbritele on meile mõista antud, et Shieldil on varuks nii mõnigi kübaratrikk. Olgu selleks "korralikud" kõlarid või siis näiteks aku, mis suudab esitada järjest kuni 24 tundi HD videot. Mängude jaoks jätkub Shieldil jõudu viieks kuni kaheksaks tunniks.

Spetsiaalsete juhtkangide, nuppude ja päästemehhanismidega varustatud seadme juures rõhutas nVidia, et nad ei taha minna suletud ökosüsteemi teed. Sestap on kõik olemasolevad liidesed ja pesad standardsed: micro-SD, micro-USB ja HDMI väljund.

nVidia sõnul võime uut konsooli oodata turule aasta teises kvartalis.