Paraku pole härrastel-prouastel olnud viitsimist või siis mahti Chrome OS-i impeeriumi arendamisega süvenenult tegeleda.

Just seetõttu (või lihtsalt vahepealse pausi tõttu) tundub põnevana nende järgmine samm antud vallas. See seostub uue alpha-väljalaskega Chrome-brauserist Windows 8-le.

See on nagu Trooja hobune, milles on peidus rohkem kui tundub. Käivitage brauser Windows 8 Metro-vaates ja teie ees avaneb põhimõtteliselt Chrome OS.

See on mitmest aknast koosnev kasutajaliides, kus on tegumiriba, eraldi sektsioon äppidele – kasutajakogemus on täiesti võrreldav Chrome OSi pakutavaga.

Google paistab ära kasutavad tõika, et Windows 8 kohtleb veebisirvikuid tavalistest Metro äppidest erinevalt. Nimelt näeb Win8 neis tavapäraseid Win32 rakendusi, millel on lubatud Metro keskkonnas joosta.

Moodsad brauserid meenutavad juba virtuaalseid opsüsteeme, kus on keerukad HTML 5- ja JavaScripiti-põhised veebirakendused. See loob vajaduse lubada neil kasutada süsteemiressursse, mis Metro äppidele kättesaamatud.

Ilmselt Microsoft siiski ei oodanud, et Google nihverdab Chrome OSi nagu Trooja hobuse Windows 8-sse.

Google'i plaanid seoses sellise käiguga saavad ilmselt selgemaks, kui väljalase jõuab ametlikult Windows 8-sse ja selle kohta ilmub tootja ajaveebis täpsem postitus.

Siin on ilmselt seos Google'i septembrikuise teatega Chrome Appsidest – töölaua-äppidest, mis on olemuselt Chrome'i akendes veebisaidid/äpid.