Nädala alguses Playstationil välja tulnud No Man´s Skys avastavad mängijad algoritmi loodud avatud universumit, mis on niivõrd suur, et igaühe kogemus mängus on täiesti erinev. Universumis on kokku 18 kvintiljoni ehk 18 miljardit miljardit planeeti, millest igaühel on erinev floora ja fauna. Pole teada, kas kahel mängijal ses universumis üleüldse võimalik kokku saada on - kaks inimest väitsid küll hiljuti, et olid jõudnud samale planeedile, ent ei näinud teineteist - igatahes šansid mõnd teist mängijat kohata on erakordselt madalad.

Mängu süžee seisab neljal "sambal": avastamine, kauplemine, ellujäämine ja lahingud. Ent põhimõtteliselt on seal võimalik teha ükskõik, mida tahad - lihtsalt seigeleda ühes hiiglaslikus avatud universumis, mingit lineaarset stoorit ei ole.

Mängu autoriks on indie-stuudio Hello Games, mille looja ütles 24 tundi pärast mängu lansseerimist mängu kohta, et "teid (mängijaid) on praegu liiga palju korraga mängimas, rohkem, kui me oleksime võinud ennustada." Seeõttu ei töötanud kõik online-funktsioonid. Murray lisas, et mängijad on juba avastanud enam kui 10 miljonit erinevast liigist eluvormi, mis on rohkem, kui planeedil Maa erinevaid liike on - meil on neid 2011. aastast pärineva statistika kohaselt 8,7.