Värskeima informatsiooni kohaselt on USA riiklikul julgeolekuagentuuril NSA valmidus nakatada internetist ostetud arvuteid pealtkuulamisseadmete või luuretarkvaraga, kirjutab Kahvel.ee.

Raporti kohaselt teeb NSA selleks koostööd CIA ja FBI-ga, kelle kaasabil saadetakse veebipoodidest soetatud arvutid enne ostjale kohaletoimetamist NSA salajasse töökotta.

Töökojas on agentuuril olemas tööriistad arvutite füüsiliseks ning tarkvaraliseks modifitseerimiseks. Töö eest kannab hoolt spetsiaalne nn häkkerite eriüksus TAO.

Paraku ei ole praeguses lekkes loodud välja, kui laiaulatusliku ettevõtmisega on tegemist. Lisaks jääb vastamata küsimus, kes on säärase luuretöö ajal agentuuri sihtgrupiks.

Der Spiegeli artikli kohaselt meenutab TAO programm mõnd Hollywoodi filmi. Kuna NSA agentidel on vaja arvutitele füüsilist ligipääsu, on neil voli kasutada FBI lennukeid.

Der Spiegeli kirjelduse kohaselt pärinevad arvutitesse paigaldatavad pealtkuulamisseadmed NSA salajasest müügikataloogist. Ainsaks erinevuseks tavatarbijale tuntud postimüügikataloogidega võrreldes on see, et sealt on agentidel võimalik soetada pealtkuulamisseadmeid ja luuretarkvara.

Väidetavalt on luureagentuuril olemas tagauksed firmade Cisco, Juniper Networksi, Delli, Seagate'i, Western Digitali, Maxtori, Samsungi ja Huawei toodetele.

Raporti kohaselt kasutab TAO eriüksus ära Windowsi-arvutitel kuvatavaid veateateid trooja hobuste või teiste pahavarade levitamiseks.