Kaugelt Ameerikamaalt, kus Pay hetkel reaalselt toimib, on saabunud aga uudis, mis muudab selle tulevikuväljavaated hoobilt roosilisemaks.

Nimelt saab USA McDonald'si söögikohtades hakata Pay vahendusel makseid sooritama. Selleks on vaja vaja nutitelefoni iPhone 6 või 6 Plus; soovi korral nende pikendusena ka nutikella Apple Watch).

Nagu mainitud, puudutab McDonald'si diil hetkel ainult USAd, aga kuna see hiiglaslik kiirtoidukett on väga populaarne ja väga levinud mujalgi maailmas, aitab säärane võimalus Pay populariseerimisele kindlasti tublisti kaasa.

Teisisõnu: kui Pay ei kujune isegi McDonald'si toel edukaks, pole enamus inimestest veel Apple'i mobiilimakseteks valmis. Või üldse mobiilimakseteks. McDonald's igatahes mobiilimaksetesse usub, sest võimalusi selleks plaanitakse lisada nende toidukohtadesse kogu maailmas.

Pressiteade mainib veel kahte asja: 1) kaalutakse võimalusi Pay arendamiseks Eesti turule; 2) McDonald's plaanib Eestis klienditeenindusse integreerida teisi digilahendusi.

Forte esitas e-kirjaga spetsiaalse päringu, mida Pay osas Eestis siiski plaanitakse. Vastus: "Kaalume hetkel võimalusi Apple Pay lahenduse arendamiseks Baltikumi tasandil, ent ei ole sellele täpsemaid ajaraame veel seadnud. Momendil tegeleme iseteeninduse masinate kasutuselevõtuga Baltikumi restoranides ja seda võimalust saavad külastajad kasutama hakata juba lähitulevikus."

Pay mobiilimakse USA McDonald'sites toimib nii letis kui ka drive-inis. Selleks kulunud summa arvestatakse maha iTunesi-kontoga seotud krediit- või pangakaardilt.