Selleks ajaks, mil telefon jõudis reaalselt müügile, oli esimene ootusärevus kadunud ning saabus reaalsus. Tõsi, Apple'i telefon toetas juba toonaseks laialdast kasutust leidnud 4G/LTE võrku, kuid sellega kaasnes üks suur aga, kirjutab Kiip.ee.

Nimelt sai kiiremast võrgust kasu vaid neis võrkudes, mille oli Apple tarkvaraliselt heaks kiitnud. Eestis sobis selleks operaatoriks vaid EMT, mis on ainus Apple'i ametlik koostööpartner Maarjamaal. Lisaks toetas Eestis müüdud telefon vaid sagedusi 2100, 1800 ja 850 MHz.

Kuigi õunafirma uusimad nutifonid, iPhone 5s ja 5c, toetavad juba suuremat sagedusvahemikku, toimib 4G/LTE endiselt vaid EMT klientidel. Kuid on lootust, et varsti on see muutumas.

Sel suvel esitles Apple arendajatele uut versiooni mobiilsest operatsioonisüsteemist iOS. Kaheksandat versiooninumbrit kandev süsteem toob endaga kaasa mitmeid suuri tarkvaralisi muudatusi.

Lisaks juba mainitud uuendustele oleme viimastel nädalatel märganud, et iOS 8 beetaversiooni jooksutavad iPhone'id saavad lisaks EMT võrgule 4G/LTE ühendust kasutada ka Tele2 ja Elisa võrkudes.