Steve Wozniak on Apple'i kaasasutaja, esimese arvuti looja ning peamine teise arvuti looja, millest kujunes ka esimesi müügiedukaid koduarvuteid üldse.

Wozniak lahkus Apple'ist juba 1985. aastal, aga ta on end muidugi moodsa tehnoloogia ajalukku jäädvustanud ja väga kuulus siiani.

Selle kuulsuse toel leiab ta palju tähelepanu ka oma uutele projektidele, millest teadaolevalt värskeim on Woz U, veebipõhine ülikool neile, kellele meeldiks tehnoloogiavallas tööd leida ja selleks mitte liiga kalli raha eest valmistuda.

Woz nimetab seda ise digiinstituudiks ja kuulutab, et eesmärk on aidata inimestel turukõlbulikke (ingl employable) digioskusi omandada nii, et nad selle tõttu aastateks võlgadesse ei jää.

"Inimesed tihti kardavad tehnoloogia-karjääri planeerida, sest pelgavad, et ei saa sellega hakkama. Aga ma tean, et nad saavad, ja tahan näidata, kuidas täpselt," kommenteerib guru.

Woz U esimesed veebikursused aitavad tarkvara arendama ja IT-tuge pakkuma õppida. Järgmisel aastal saab hakata õppima ka andmeteadust, äpiloomist ja küberturvalisust.

Wozniak ei taha kõike veebipõhiselt pakkuda, vaid plaanib 30 linna üle maailma rajada ka reaalsed õppehooned.

"Ma olen terve elu jooksul töötanud, et tehnoloogia abil paremat maailma luua, ja olen alati enda harimist austanud. Nüüd on aeg küps Woz U jaoks ning see kõik on alles algus," ütleb Wozniak.

Digiinstituut pakub lisaks haridusprogramme näiteks tavakoolidele ja ettevõtetele.