New York Timesi andmetel on Apple kas osaliselt või täielikult keelanud lausa 17-st kõige populaarsemast telefonipiiramisrakendusest 11 funktsionaalsuse. Kaks ettevõtet, Kidslox ja Qustodio on probleemiga praeguseks pöördunud ka Euroopa Komisjoni poole.

Ettevõtete hinnangul on nende rakendused konkurendiks Apple'i iOS 12 raames tutvustatud Screen Time funktsioonile, tänu millele telefonikasutajad saavad jälgida, kui palju ja millistes rakendustes nad enim aega veetnud on. Väidetavalt on Apple sarnaste funktsioonidega rakenduste arendajatele lihtsalt põgusalt teada andnud, et nad peavad rakendused ümber tegema, seejuures isegi täpsustamata, mis täpsemalt ümber vaja teha on või miks nende rakendused muutmist vajavad.

Apple'i esindaja Tammy Levine'i sõnul mingisugust probleemi konkurentsiga pole. "Kohtleme kõiki rakendusi samamoodi, olenemata, kas need konkureerivad meie oma teenustega või mitte," ütles ta. Tema sõnul on Apple'i eesmärk pakkuda ligipääsu nii paljudele kvaliteetsetele rakendustele kui võimalik ning rakendustelt muudatuste nõudmine ei ole seotud iOS 12-ga kaasnenud Screen Time'i funktsiooni tulekuga.

Apple'it on ka varasemalt ebaausas konkurentsis süüdistatud - väiksemate rakenduste arendajad on väitnud, et Apple võtab tihti neilt leiva laualt, tuues nende rakenduste funktsionaalsuse enda telefonidesse sisse, muutes lisarakenduste alla laadimise ebavajalikuks. Kuigi tarbijale võib see mugav olla, usuvad paljud arendajad, et neile on niiviisi ebakohut tehtud.

Lisaks on Euroopa Komisjonile Apple'i tõttu kaebuse esitanud ka näiteks Spotify. Ettevõtte tippjuhi Daniel Eki hinnangul rikub Apple ausa konkurentsi põhimõtteid sellega, et eelistab oma telefonides õunafirmale endale kuuluvaid iTunesi ja Apple Musicu muusikateenuseid. Samuti piiravat Apple Spotify ligipääsu Apple'i nutikõlarile ja Apple Watchile.