Erinevatel tootjatel on küll viidud sisse omad muudatused, kuid tihti tehakse asjad veel hullemaks. Tulemiks kehvem aku vastupidavus ning pikalt seadmega tööd tehes väsinud silmad, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Selle vastu on loodud palju erinevaid rakendusi – mõni neist automaatne, kuid ei pruugi Androidi vaikelahendist parem olla. Teised sellised, kus saab ise parameetreid sättida, kuid parajalt keerulised seadistada ning seetõttu ei soovita kasutada.

Lux on aga mugav ning lihtne rakendus, kus on ühendatud paindlikkus ning kasutusmugavus.

Funktsionaalsus

Rakendusel on kaks versiooni: tasuta Lux Lite ning tasuline täisversioon Lux.

Tasuta versioonist piisab enamusele kasutajatest, kuid tasuline pakub paar lisavõimalust lisaks – küsimus on ainult selles, kas 2,33 eurot on õigustatud hind.

Rakenduses saab kasutaja määrata taustavalgustuse tugevuse sõltuvalt ümbritsev keskkonna valgusoludele. Viimase mõõtmine sõltub suuresti seadme riistvarast, kas siis kasutatakse valgussensorit või selle puudumisel (just soodsamatel seadmetel) kaamerat. Kaamera kasutamine on võimalik kahjuks küll ainult tasulisel versioonil.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Rakendus toimib hüpikaknana, kus saab liugurilt paika panna sobiv eredus ning siduda see sensorilt tuleva infoga. Ilmselgelt, mida rohkem võrdluspunkte aja jooksul lisada, seda täpsemaks muutub rakendus.

Suureks eeliseks on see, et rakendus ei muuda ekraani eredust järsult ning ei jää pendeldama kahe väärtuse vahel – kõik toimib sujuvalt.

Lisaks saab ekraani taustvalgustuse tuua alla süsteemi poolt lubatud madalamat määra. See on äärmiselt mugav, kui tahad enne magamaminekut näiteks pimedas toas veel raamatut lugeda.

Automaatselt toimib see ainult tasulises variandis, tasuta variandil tuleb ise takka torkida.

Äärmiselt mugava leidsin olevat selle, et vaikeseadistuses kuvatakse teadeteribale otsetee rakenduse seadistusse.

Esimesed päevad või nädalad kasutades saab kiirelt seadistada ning salvestada valgustuse parameetrid. Samas soovi korral saab selle ka ära peita.

Mainimist vajab ka võimalus salvestada seadme sisemällu või mälukaardile rakenduses määratud parameetrid. Kui mingil põhjusel peaks tahvelarvuti või nutitelefon vajama seadete alglaadimist, saab olemasoleva seadistuse tagantjärgi kergelt taastada.

Tasulises versioonis on lisaks võimalus muuta automaatselt ekraani värvustemperatuuri sõltuvalt kellaajast, et vältida silmade liigset väsitamist.

Lisaks on nn astronoomirežiim, et lihtsustada täitsa öösel telefoni kasutamist.

Lisaks on rakendusel terve hunnik seadistamisvõimalusi – alates sellest, kui tihti eredust vaja seadistada, millal vaja seadistada, lõpetades sellega, kui suures ulatuses on võimalik rakendusel üldse toimetada. Ning kõik muud pisiasjad nende vahel, mis pakuvad rohkem huvi tehnofriigile kui tavakasutajale.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Kelle jaoks?

Lux pakub mugavat lahendit ekraani ereduse muutmise automatiseerimiseks kõigile, kes kasutavad oma Androidiseadet erinevates keskkondades ning tihedamini kui korra päevas.

Pikemaajaliselt seadet kasutades aitab see päris palju silmade kiire väsimise vastu ning olgem ausad – agaralt vilkuv taustvalgustus käib ikkagi parajalt närvidele.

Kokkuvõte

Tasuta versioon rakendusest paneb Androidi vaikelahendi paika pikemalt mõtlemata. Parem ning sujuvam seadistus lubab vastavalt enda soovidele täpselt parameetrid määrata ning seda kõike äärmiselt mugavalt.

Kui tuua areenile aga tasuline versioon, on see nagu ekraani ereduse seadistamise A & O – küsimus on lihtsalt selles, kas sa vajad nii palju erinevaid funktsioone ning kas nende eest maksmine on õigustatud.

Lõppkokkuvõttes – tegu on mugava ning kasuliku rakendusega, mis võiks igas Androidiseadmes olemas olla.