Enam ei peagi vahetama välja ekraaniluku-rakendust, et tuua lisafunktsioone endale võimalikult käepärasesse kohta, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Vaadates teistpidi – ekraanilukk ei pea ainult kella kuvama. See selleks. Üks rakendus on disainitud algusest peale ekraanilukule info kuvamist silmas pidades – DashClock Widget.

Foto: ekraanitõmmis rakendusest

Funktsionaalsus

Sissejuhatuses sai juba viidatud, et antud rakendus töötab ainult Android 4.2 ning uuema operatsioonisüsteemi versiooniga, kuid jäi täpsustamata, et nii telefonidel kui tahvelarvutitel.

Sellel väikesel rakendusjupil on olemas vaikevõimalusena kuvada kuupäeva ning kellaaega, kohalikku või enda määratud asukoha ilma, järgmist kalendri sisendit (kiikab kuni 2 nädalat tulevikku), järgmist äratuse aega ning ka Gmaili lugemata sõnumite hulka.

Kuid sellega ei piirdu DashClock Widgeti võimalused. Tegelikult teeb antud rakenduse mugavaks just see, et on võimalik lisada erinevaid laiendeid, mida on Google Play Store'is lausa jalaga segada.

Mida me juurde saame lisada? On olemas sellised ilmselged laiendid nagu võimalus otse eelmääratletud kontaktile helistada, kuvada aku staatust, SMSe või kasvõi näidata, kui mitu sõnumit sul rakenduses WhatsApp lugemata on.

Miks mitte kohe ekraanilukul ära näha lugemata uudiste hulk Pocketis, Feedlys või mõnes muus RSS-rakenduses. Google Plays otsingusse pannes Dashclock extensions läheb silme eest lausa kirjuks.

Kes esimest korda sellest kuuleb, võib mõelda: kuidas kogu see info peaks pisikesele ekraaniosale ära mahtuma. Ei, rakendus ei pööra füüsikareegleid pahupidi sinu ekraanilukul – see ei ole sinine karp, mis on "väljast väiksem kui seest".

Sõrmega rakendusest üle libistades voldib see end elegantselt lahti, kuvab kogu vajaliku informatsiooni ning eemaldab nii mõnigi kord vajaduse ekraanilukku maha võtta.

Tegelikult ei ole antud rakendus piiratud ainult ekraanilukuga. Sa saad seda programmijuppi kasutada ka Androidi koduekraanil klassikalise widgetina. Kuid miks peaks, ekraanilukul on see efektsem!

Foto: ekraanitõmmis rakendusest

Kelle jaoks?

Ilmselgelt kellelegi, kel Android 4.2 operatsioonisüsteemiga nutiseade taskus, eks? Lisaks veel nendele, kes lihtsalt ei viitsi ekraanilukku maha võtta ning rakendust avada, et vajalik info kätte saada.

Eks ta ole ju tükkmaad mugavam: ekraan sisse, vaatad ära lugemata meilide hulga või sõnumite eelvaate ning ekraan pimedaks tagasi. Kulunud aeg – ainult 5 sekundit.

Kui tahad midagi muud kontrollida, kasvõi hetkeilma väljas ning ei usalda oma silmi või akent, vaata seda telefoniekraanilt.

Lõpetuseks

Ikka ja jälle räägime siin rakendustest, mis optimeerivad Android-seadme kasutust. Sellega on nagu arvutikasutamisega või ükstapuha mis ülesandega, mida päevas kordi ja kordi samamoodi teed – mida lihtsamaks ning vähem aega nõudvaks sa suudad seda teha, seda parem.

DashClock Widget ei ole ses suhtes erand – see suudab nii mõnegi pika sõrmeliigutuste jada piirata ühe väikese lülituse peale, et vajalik info kätte saada.