Võib uskuda, et jookseb päris hästi, sest Google valmistas "odavama otsa" seadmete jaoks Android 11 "nuditud" erivariandi Go Edition. See valmib oktoobris.

Androidist on soodusseadme-väljalaskeid ilmunud ennegi, ka Android 10 kõrval eksisteerib ju 10 Go. Uuendama peab ikka, sest ka odavad telefonid muutuvad ju iga aastaga aina võimsamaks. Senisest suuremad ekraanid, rohkem töömälu ja failiruumi, topeltkaamerad...

11 Go Edition laseb telefonis kasutada senisest rohkem töömälu (1,5 asemel 2 GB), mis tähendab, et kasutaja võidab sellest 270 MB. Sellest piisab, et taustal saaks joosta kolm-neli lisaäppi.

11 Go käivitab ka äppe rutem kui 10 Go, tootja sõnul lausa viiendiku võrra kiiremalt.

11 Go on suunitluse ja kompaktsuse tõttu kahtlemata mõnevõrra võimalusevaesem kui Android 11, aga mitu toredat uut trikki on siiski olemas.

Tähtsamaid neist on võimalus rakendustele ühekordseid lubasid anda, kui mõni tahab järsku näiteks kaamerat kasutada või sinu asukohta teada. Ja teatud aja möödudes need load kaotavad kehtivuse, kui sa vahepeal äppi ei kasuta.

Igatahes, nuditud Android tundub olevat igati elujõuline projekt. Google'i andmetel ilmus ainuüksi möödunud aastal 500 tootjalt üle 1600 Android Go tarkvara jooksutava telefonimudeli, enamik neist hinnaga alla 100 USA dollari (85 euro).

Jah, maailmas ilmub uskumatult palju eri nutitelefone ja palju on ka nende tootjaid. Enamik ei jõua siiski oma koduturust kaugemale, mis tähendab enamasti Hiinat, aga ka Aafrikat.