Üritusel arendati valmis 15 töötavat IT-toodet. Peaauhinna võitis projekt Passport Eye, mis tuvastab automaatselt isikut tõendavaid dokumente.

Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau sõnul on suurandmetel tohutu potentsiaal nii era- kui ka avaliku sektori protsesside parendamiseks, aga see teostub vaid siis, kui andmeteadlased neid töötlevad. „Seda oli näha ka nädalavahetuse häkatonil, kus valmisid nii finantstehnoloogia, asukohapõhise analüüsi kui ka seadusandlusega seotud lahendused," ütleb Virkebau.

Võit läks projektile Passport Eye, mis tuvastab automaatselt isikut tõendavaid dokumente – projekti suurim pluss oli lahenduse kättesaadavus kõigile.

„Olgugi et müük ja klienditeenindus liiguvad üha enam võrgukanalitesse, toetuvad paljudes riikides väljaspool Eestit tuvastussüsteemid ikka veel paberdokumentidele. Seega on isikutuvastus veebikanalites ülioluline. Telekomisektoris puudutab see näiteks mobiilimakseid, mis koguvad üha enam populaarsust,“ ütleb Virkebau.

Passport Eye projekti liige ja Transferwise’i andmeteadlane Ester Eggert kommenteerib: „Transferwise’is töötades näeme, et kui meie millegi eest palju maksma peame, maksavad selle kinni tegelikult kliendid. Reaalselt pole see tuvastuslahendus ka nii keeruline, kuid nägime, et turuhinnad on kõrged ilma, et pakutaks suuri parandusi. Tahame oma lahendusega turgu ausamaks teha.“

Teisele kohale tuli projekt PSII (Personal Sensitive Identifiable Information), mis kaardistab kogu tundliku informatsiooni riigiregistrites. Kolmanda koha pälvis projekt Insights, mis laseb äriomanikel näha oma klientide ja konkurentide klientide hetke- ja potentsiaalset väärtust.

Garage48 ja Tele2 korraldatud Baltikumi suurim andmehäkk tõi sel nädalavahetusel Tallinnasse kokku üle 130 osalejat, kellest moodustati 15 tiimi. Osalejate seas oli ettevõtjaid, investoreid, IT-arendajaid, disainerid ja visionääre. Eesmärk oli jõuda 48 tunni jooksul ideest prototüübini.