Esmajärgus mures lapsevanematele loodud rakendus suudab peale telefoni lukustamise ka näiteks panna vaikses režiimis telefoni sõnumihelisid mängima. Telefon teeb muuhulgas heli seni, kuni sõnumi vastuvõtja vajutab üht kahest nupust: "keeldu" või "oota kolm minutit". Olenemata, kumba ta vajutab, saab vanem selle kohta teavituse.

Peale selle näeb vanem sarnaselt erinevatele sõnumirakendustele enda saadetud sõnumi hetkeseisundit - kas seda on loetud ning kas sõnum on saadetud ja kohale jõudnud.

Kuigi hädaolukorras võib tegemist olla kasuliku rakendusega, tasub selle kasutamisega olla mõõdukas. Laps võib näiteks olla sõnumi saatmise hetkel koolis ning kui hääletust telefonist hakkab mängima sõnumimärguanne, mis on vaja eraldi kinni vajutada, võib see üpris palju probleeme tekitada.

Arendaja hinnangul ei ole aga lastega suhtlemine ainus võimalus rakendust kasutada, peale selle saab seda kasutada vanemate inimestega suhtlemisel, hädaolukordades inimestega suhtlemisel ja sõpradega ürituste planeerimisel (kuna rakenduses on ajalise märguande funktsioon, mille saavad mõlemad vestluses osalejad).

Android telefonidele mõeldud rakendusel on Google Play poes hetkeseisuga üle 75 000 allalaadimise. ReplyASAP nime kandev rakendus on alla laetav Google Play poest, kuid lähitulevikus peaks välja tulema ka iOS-i versioon.