Sarnasused: mõlemad veebikohad on tasuta ja võimaldavad videosid üles laadida, et raha teenida; summa suurus sõltub vaatamiskordade põhjal kogunenud reklaamirahadest.

Amazon Video Direct üritab siiski pakkuda rohkem võimalusi raha teenida. Oma protsent koguneb Amazon Prime'i liikmetele striimitud sisu põhjal, aga ka võimalikust reklaamist, laenutustest, müügist, kuutasudest ja üldse kuidas iganes sisu seal raha teenib.

AVD omab ka suuri meediapartnereid, kes viitsivad uue teenuse rahakogumis-potentsiaali kohe katsetada: How Stuff Works, The Guardian, Mattel, Samuel Goldwyn Filmsi indie-filmide valik jm.

AVD-sse üleslaaditud sisu näeb nii veebi teel kui ka videoteenuses Amazon Video, mis on ligipääsetav eri seadmetel nagu nutiseadmed, Fire TV pulgad, nutitelerid ja mängukonsoolid.

Nagu Amazoni puhul tavaline, on AVD kättesaadav esialgu vähestes riikides: USA, Ühendkuningriik, Jaapan, Austria, Saksamaa. Eesti lugejale on uudise tähtsus eelkõige märgiline. Mida rohkem võimalusi veebisisult raha teenida ja selleks erinevaid kanaleid kasutada, seda parem meile.

Kasvõi aina soodsamaks muutuvate tingimuste poolest, sest teenusepakkujad konkureerivad omavahel.