Tegemist on kõige esimese, algse RuneScape'i versiooniga, mis loodi Jagexi poolt 2001. aastal. Praeguseks on mäng loomulikult saanud mitu suuremat uuendust ning on algse versiooni mängijate jaoks tundmatuseni muutunud.

Kokku oli praeguseni võimalik mängida kolme erinevat RuneScape'i versiooni: 2001. aastal välja tulnud Classic, 2007. aastal välja tulnud versioon, millele praegu viidatakse kui "Old School" ning praegune, modernne versioon.

Kuid miks legendaarne mäng siiski kinni pannakse? "Oleme teinud nii mängu praegusele versioonile kui ka 2007. aasta versioonile hulgaliselt tehnilisi täiendusi ning kahjuks pole neid tööriistu võimalik ühildada RuneScape Classicuga," ütles mängu tootjafirma Jagex ametlikus avalduses. "Eriti puudutab see meie tööriistu, mis aitavad kaasa kogukonna kaitsele (petmise ja ahistamise vastased abinõud - Forte) ja kolmandate osapoolt loodud automatiseeritud tööriistade (bot-ide) avastamisele," teatas firma. Jagexi sõnul on praegu juba bot-ide kasutamine mängu vanimas versioonis suur probleem.

Vaatamata sellele, et praegu pole võimalik RuneScape Classicusse uusi kasutajaid teha, saavad kõik mängijad, kellel kasutaja varasemalt loodud on, RuneScape'i vanimat versiooni mängida kuni 6. augustini.