Hemlise autoritele ei meeldi põrmugi see, et Facebooki, Twitteri, Apple’i ja Google’i kasutajate andmed mingi luureagentuuri käeulatusse liiguvad ja nad on selle vastu midagi ette võtnud.

Hemlise näol on tegu mobiiltelefonis töötava sõnumirakendusega, millega saab saata turvaliselt sõnumeid teistele Hemlise kasutajatele. Tegu on justkui klooniga WhatsApp-ist või Viberist, kuid Hemlise autorid Peter Sunde, Leif Högberg ja Linus Olsson kinnitavad, et nad on eraldi tähelepanu pööranud just andmete turvamisele.

Turvaline suhtlustarkvara
: e-posti tarkvara sinu arvutisse või mobiili

2. Hemlis: sõnumirakendus mobiili

3. ...
Hemlis pole veel valmis, hetkel käib töö taristu ja rakendusega, kuid tegu saab olema tasuta programmiga. Arendustöö rahastamiseks tuleb Hemlise sisse ka tasulisi lisateenuseid, rakendus tuleb nii Androidi kui iPhone'i jaoks.

Skandinaavia turvalisus
Nagu eelnevalt tutvustatud Islandi meiliprogramm Mailpile, pärineb ka Hemlis Skandinaaviast , täpsemalt Rootsist. Kuid turvalisust tagav arhitektuur on Hemlisel vastupidine. Kui Mailpile teeb kasutaja enda arvutist või mobiilist e-postijaama ja kaotab ära ühe keskse serveri, siis Hemlise puhul liigub kogu liiklus läbi keskse serveri. Autorite sõnul ei saa sõnumeid turvaliselt saata teiste kasutajateni, kui sõnumid liiguvad läbi muude serverite. Seepärast jätab Hemlis kogu kontrolli serverite üle enda kätte.

See ei tähenda aga, et serverist sõnumeid lugeda saaks. Hemlise loojate sõnul ei saa nad muidugi 100% turvalisust tagada, kuid sõnumitele pääseb ligi vaid telefonist endast ja seega on risk, et keegi varastab telefoni või tungib sellesse sisse.

“Me ehitame sõnumite rakendust, mida ei saa keegi jälgida, isegi mitte me ise,” kirjutavad autorid. “Me paneksime enne kogu teenuse kinni, kui laseksime kellegi pealt kuulama.”