Tihti on need olnud pigem kategoorias "Teeme Instagrami järgi, natuke rohkemate võimalustega".

Rakendusi, mis eristuks teistest ning pakuks unikaalseid võimalusi, on tegelikult võrdlemisi vähe, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Varasemalt oleme kirjutanud sellisest suurepärasest rakendusest nagu Snapseed (mis on nüüd Google'i omandis). Adobe'i leerist varasemalt pihku jäänud Photoshop Express läheb pigem kategooriasse "Filter peale, raam ümber ja Näoraamatusse".

Adobe Photoshop Touch see-eest on aga täitsa teine tera – Androidi fotorakendus steroididel.

Funktsionaalsus

Photoshop Touchi puhul ei ole otseseid piiranguid, kus fail asuma peab. See suudab neid avada seadme sisemälust, Google'i pildiotsingust, Facebookist, otse kaamerast või, mis kõige parem, Creative Cloudi pilvest.

Kasulik on see nendele, kes kasutavad tavaarvutis programmidest Adobe Creative Cloudi versiooni. See lihtsustab fotode jagamist tahvelarvuti ning tööarvuti vahel ning teeb töötamise tükkmaad lihtsamaks.

Rakenduse loomisel on silmas peetud just neid funktsioone, mida me väga kõrgelt hindame programmi Adobe Photoshop juures ning Androidirakenduse kohta on neid üllatavalt palju kaasa pandud. Olemas on näiteks kihtide (layer) tugi.

Foto: ekraanitõmmis

Erinevad tööriistad soovitud ala valikuks: Polygonal Lasso, Magic Wand, Scribble Selection ning sõrmega tehtud kohmakate äärte silumiseks ka Refine Edge.

Foto: ekraanitõmmis

Instagrami põlvkond ei peaks end laskma sellest heidutada – Photoshop Touch tuleb koos erinevate efektifiltritega, et ka Teil oleks olemas sobivad tööriistad piltide "töötlemiseks".

Foto: ekraanitõmmis

Samas, kui on soov värvidega manipuleerida, siis leidub ka paremaid tööriistu.

Foto: ekraanitõmmis

Rakendusel puuduvad suured piirangud piltidega töötades. Toetab see pilte, millel punkte kuni 12 miljonit. Ning erinevaid funktsioone, nagu ka ise juba nägite, on terve müriaad ning kõigist ei ole mõtet lähemalt kirjutama hakata.

Fototöötlus Androidiseadmes?

Paratamatult võib tekkida mõte, et mida kuradit teha fototöötlusrakendusega oma nutitelefonis. Lihtne vastus: mitte midagi. Isegi siis, kui sul on "labidas" taskus, ei ole seda rakendust just kõige parem kasutada.

Adobe on siiski üritanud optimeerida antud programmi telefoni jaoks ning iseseisva versiooni valmis teinud. Samas need fotograafid ja artistid, kelle kotis leidub 7", 10" või lausa 13" ekraaniga tahvelarvuti, saavad päris palju antud rakendusega ära teha.

Asus MeMo Pad Smart oli selle jaoks igatepidi mugav platvorm, samas kujutage ette antud rakendust 20" 4K ekraanil. Ikka leidub olukordi, kus me sooviks tööd teha tingimustes, kus sülearvutit ei ole just kõige parem välja võtta või ei taheta üldse kaasa võtta.

Tänu CC integratsioonile saab töövoolu veel mugavamaks teha, ilma et peaks ka failide kopeerimise pärast muretsema.

Kokkuvõte

Adobe Photoshop Touch on vahva abivahend liikvel olles või juhtudel, kui suurt seadet on tülikas kasutada. Funktsionaalsust pakub see küllaldaselt ning vajaliku saab pea alati ära tehtud.

Võrdleksin seda lausa nii, et oleks nagu Photoshop Express, ainult et tahvelarvutile. Lihtsalt kordi soodsam.

Mis aga isiklikult meeldis – saab teha fototöötlust Androidil rohkem kui ülejäänud 99% Instagramilaadse rakendusega, mis on väidetavalt professionaalsed fotorakendused.