(Kas sul õnnestub see oodatud krimisaaga tõesti juba täna kätte saada ja ära proovida, on muidugi iseasi.)

Rockstar ja Take-Two on võtnud tavaks venitada GTA-de arvutivariantide ametliku väljakuulutamisega. GTA5 puhul pole arvutivariandi olemasolu isegi veel ametlikult mainitud.

Sellises taktikas on süüdi ilmselt magusad lepingud Sony ja Microsoftiga (või teab veel kellega), kes tahaksid, et mängumaanid seostaksid seeriat esmalt konsoolidega ja alles hädavariandina Windows PCga.

Arvutiga mängijad ei malda siiski pikalt teadmatuses piinelda. Tulisemad neist panid juba 2012. a lõpus aluse massipalvekirjale, et GTA5 kindlasti ikka arvutile jõuaks.

Tollal polnud veel üldse teada, millal eepos valmib, aga petitsioon kogus ruttu üle 120 000 toetaja.

PS3 ja Xbox 360 väljalasete ilmumise eel on GTA arvutilepalujate arv taas kasvama hakanud. Alles äsja ületas see 350 000 toetaja piiri, nende ridade tippimise hetkel hakkab täituma 400 000.

Esimesed arvustused viiendale Suurele Autoröövile on igati kiitvad. Kuid huvitaval kombel on arvustajad võtnud nüüd, 16 aastat pärast sarja sündi tõsiselt pihtide vahele selle, kuidas GTA naissoo esindajaid kujutab – nimelt üleolevalt ja halvustavalt.

Selline reaktsioon mõjub üllatavana (miks see just nüüd nii kuum teema on?) ja mõnes mõttes iroonilisena (ega meestegelasi samuti positiivsena näidata).

Lisaks on Rockstari tiim alati innukalt pärismaailma nähtusi pilanud ja lääne elu ja popkultuuri mürgise huumoriga parodeerinud.

Aga kuna GTA kaubamärk on aina kasvanud ja hakanud aina rohkem raha tootma, peitub sagenevate rünnakute põhjus kindlasti ka selles. (GTA5 puhul ennustatakse, et miljardit dollarit müügitulu täitub juba esimeste kuude jooksul.)