Võib jääda mulje, et varsti on olemas rakendus iga toimingu jaoks, võta ainult vaevaks ning laadi see nutiseadmesse, kirjutab Digitark.ee.

Aga millised on need rakendused, mis aitavad meil igapäevaelu-toiminguid niivõrd palju paremini teha, et saame tänu neile hoida kokku väärtuslikku aega? Milliste toimingute tegemiseks on olemas aega säästev rakendus?

Navigeerimine ja sihtkohta jõudmine

Navigeerimine ja õige aadressi ülesleidmine võib olla tüütu ja ajamahukas ettevõtmine. Kas mäletame veel, kuidas see enne nutiseadmete ja mobiilse interneti tulekut käis?

Võõras linnas orienteerumiseks oli vaja vähemalt paberkaarti. See, kui ruttu ja kas üldse soovitud aadress üles õnnestus leida, sõltus kaardi täpsusest ja kaardilugeja nutikusest.

Heaks näiteks nutikast navigeerimisrakendusest on Waze. Soovi korral saab selle oma seadmesse tasuta laadida iga Androidi, iOS-i ning Windows Phone’i kasutaja. Sa hoiad navigeerides kokku aega, sest Waze suunab sind sihtkohta alati parimat võimalikku marsruuti pidi.

Waze saab reaalajas tagasisidet teistelt rakenduse kasutajatelt ja suudab teekonda plaanides arvesse võtta liikluses olevaid takistusi ja ummikuid.

Auto parkimine

Usaldusväärne GPS-i toega parkimisrakendus muudab autoparkimise lihtsaks ja mugavaks igapäevatoiminguks, mis võtab vaid hetke aega. Kaob vajadus parkimistsooni info ja peenraha järele.

Infot parkimise tsooni ja hinna kohta kuvab sulle rakendus ning müntide asemel maksad rakenduse kaudu mobiilimaksega.

Pargi.ee rakendus on EMT poolt ametlikult toetatud ja seda saavad kasutada kõik EMT, Elisa ja Tele2 kliendid. See on kõige värskema parkimistsoonide andmebaasiga lahendus Eestis.

Rakendust saab kasutada nii andmesidega kui ka ilma. Seejuures toimub ilma andmesideta parkimise alustamine SMS-iga ning lõpetamine kõnega. Kasutada saab kõigi kolme levinuma mobiilse operatsioonisüsteemiga.

Pangatoimingud

Pangatoimingud on vastava mobiilipanga rakenduse abil mugavad ja kiired. Näiteks SEB ja Swedbank pakuvad mõlemad äppe, mida kasutades hoiad aega kokku.

SEB rakendus on olemas kõigil kolmel põhiplatvormil, Swedbanki rakendus Androidile ja iOS-ile.

Selleks, et pangatehingud nutiseadmes oleksid turvalised, on mõistlik kasutada loomulikult paroolikaardi asemel Mobiil-ID teenust.

Takso tellimine

Kui vajad kiirelt taksot ja ei soovi hilineda, võib isegi mõni minut saada otsustavaks.

Kas taksot tellides oleks abiks teadmine, millised taksod asuvad sinu läheduses? Veelgi parem, kui saaks kohe hinna kohta ka teada.

Taxify äpi abil saad takso tellida ilma otse helistamata. Tellides näed kohe, kui kaugel sinust taksod asuvad ja mis hinnakirja alusel sõidavad.

Otsuse tegemisel on abiks teiste kasutajate tagasiside. Rakendus on saadaval kõigil kolmel põhiplatvormil ja tasuda saab nii mobiilimakse kui ka pangakaardiga, seega ei pea taskus sularaha olemagi.

(ekraanitõmmis)

Muusikapala tuvastamine

Muusika tuvastamine ei ole enam keeruline ja aeganõudev. Kui soovid teada, mis laul taustal mängib, siis Soundhound ja Shazam on abiks.

Mõlemad äpid suudavad enamasti väga täpselt aru saada, mis muusikapalaga on tegemist.

Rakendusi kasutades oleks hea, kui suurt segavat taustamüra ei oleks. Samas olen ise mitu korda suures kaubanduskeskuses proovi teinud ning seni on isegi sellistes tingimustes ilusasti hakkama saanud.

Kes eraldi rakendust alla laadida ei soovi, saavad muusika tuvastamist proovida telefoni operatsioonisüsteemi ehitatud võimaluse abil: Androidi seadmetel Google Now, Apple’i seadmetel Siri ning Windowsi telefonidel Cortanat kasutades.

(ekraanitõmmis)

Kinnisvarakuulutused

Kes üürikorterit on otsinud, teab, kui tüütu ja aeganõudev võib see toiming olla. Üürikuulutuste jälgimine on KV.ee rakenduse abil oluliselt lihtsam ja kiirem. Saad lisada filtreid, et suurest hulgast välja sõeluda just sulle sobivad pakkumised.

Kui lisatakse kuulutus, mis sinu poolt valitud näitajatele vastab, saad selle kohta telefoniekraanile kohe teavituse. Nii on sul seda rakendust kasutades suurem võimalus jõuda õigel ajal pakkumisele reageerida.

Samuti pääsed ajakaost, mis kaasneb käsitsi üha uuesti samade päringute tegemisega. Rakendus on saadaval Androidile ja iOS-ile.

Fototöötlus

Fototöötlus nõuab võimsat arvutit ja palju aega. See vastab tõele juhul, kui soovid tehtud fotot suurelt välja printida. Enamik mobiiliga tehtud piltidest on pigem emotsiooni jäädvustamiseks ja lähedaste ja sõpradega jagamiseks.

Selle asemel, et lihtsamaid pilte tavaarvutiga lõikuda, heledamaks teha või ilusamaks „tuunida“, saad kiiresti ja kerge vaevaga peaaegu sama ilusa tulemuse otse nutiseadmes.

Üks vahvamaid tasuta fotode töötlemise rakendusi on Snapseed. Selle abil saad anda piltidele ilusa lõppilme. Kasutamine on lihtne ja loogiline.

Äpp on tasuta allalaaditav iOS-i ja Androidi seadmetele. Android toetab isegi RAW-faile. Jääb ära tavaarvutis foto töötlemise vaev ning saad nutiseadmes kohe valmispilti edasi jagada.