Tänapäevasel infolekete ja küberkuritegevuse ajastul ei ole just alati tahtmist oma andmeid teab-kellele anda. Samas tahaks aga mingit lahedat artiklit lugeda või mängu siiski proovida, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Lahenduseks võib olla ühekordne e-postkast. See aitab kätte saada lubatud eksklusiivse materjali või kinnituslingi, ilma igapäevaselt kasutatavat postkasti ohtu seadmata.

Ühekordne postkast võib olla kasulik mitmes olukorras. Selle kasutamise peamiseks argumendiks on, et see kaitseb sinu privaatsust ning aitab peamise e-postkasti igasugusest sodist puhtana hoida.

Teadupoolest saavad spämmerid oma ohvrite aadressid teada just kahtlastelt ühe-päeva veebilehtedelt ja phishing-saitidelt, kuhu pahaaimamatud kasutajad oma meiliaadresse jätma kipuvad.

Samuti on ajutine postkast mugav lahendus mõne kriitilisema kommentaari jätmiseks, anonüümsete vihjete või armastuskirjade saatmiseks või ka lihtsalt sõbra üle naljaheitmiseks.

Laias laastus jagunevad ajutised-postkastid kaheks: ühed on veebiteenused, mis saadavad kirjad edasi kasutaja postkasti ning teised on piiratud funktsionaalsusega e-postkastid. Reastan all viis populaarsemat milest ka sinul võiks abi olla.

Fake Mail Generator (fakemailgenerator.com)

FMG on vast üks kõige lihtsamini kasutatavaid ühekordseid e-postkaste.

Kasutajal tuleb vaid kirjutada aadressi esimene pool (pole oluline, mida kirjutad, võid ka lihtsalt sõrmedega üle klahvistiku libistada) ja rippmenüüst endale meelepärase domeeninime valida. Meiliaadressile saabuvad kirjad ilmuvad sama veebilehe alumisse ossa.

FMG plussiks on selle kasutamise lihtsus. Lisaks muidugi ka see, et sult ei nõuta mitte mingisuguste isiklike andmete sisestamist.

Foto: ekraanitõmmis

MailDrop (maildrop.cc)

Nagu ka Fake Mail Generator, võimaldab MailDrop meiliaadressi valikul fantaasial lennata lasta. Kui aadress on loodud, avaneb postkast, kuhu hakkavad kirjad saabuma.

MailDropil on hulgaliselt lisavilesid nagu oma spämmifilter, mille üle ei saa kurta.

Lisades postkasti aadressi brauseris järjehoidjatesse, saab sellele iga kell ligi pääseda. Paranoilistele kasutajatele võib meeldivaks boonuseks olla see, et igal ajutisel postkastil on alias-aadress, mis tagab veelgi rohkem privaatsust ja turvalisust.

Foto: ekraanitõmmis

GuerillaMail (guerrillamail.com)

Põhimõtteliselt täisväärtuslik postkast, millel on ajutise postkasti eelised. Erinevalt alterniitividest saab siin kirjadele ka vastata, kirjadele manuseid lisada ning isegi Bitcoini saata.

Ajutisele postkastile omaselt kustuvad GuerillaMaili postkastis olevad kirjad ühe tunni jooksul nagu spioonifilmides. Postkast võib säilida lõpmatuseni, kuid postkasti võib seadistada automaatsele hävitamisele.

Nagu ka MailDropi puhul, saab GuerillaMailile lihtsasti ligi, sellel on oma spämmifilter ning postkastile saab määrata alias-aadressi.

Foto: ekraanitõmmis

EasyTrashMail (easytrashmail.com)

Eelnevatega võrreldes päris teisest sordist elukas. Õigupoolest pole tegemist isegi postkastiga, vaid teenusega, mis annab kasutajale suvalise meiliaadressi ning saadab sellele saabuvad kirjad edasi kasutaja ametlikku postkasti.

Sellel variandi pluss on see, et ETM tagab kasutaja privaatsuse ning samal ajal annab paindlikkust saabuvate kirjade majandamisel. Võimaldab määrata ka ajutise meiliaadressi toimimise perioodi.

Foto: ekraanitõmmis

AirMail (getairmail.com)

Standardne ühekordne e-postkast, mille puhul peab leppima arvuti genereeritud meiliaadressiga. Samas on sellel niivõrd palju plusse, et see pisike miinus ununeb kiiresti ära.

ÕhuMeili postkast toob kirja saabudes kuuldavale helisignaali, postkastile saab alati ligi pääseda, kui seda regulaarselt külastada (24 tunni möödudes pärast viimast külastust hävineb postkast automaatselt) ning veebileht eemaldab tulevatelt kirjadelt varjatud koodilõike, nii et kolmas osapool ei saa teada sinu IP-aadressi ega veebilehitseja kohta käivaid andmeid.

Foto: ekraanitõmmis

Artikli autor Ildar Kamaev on tehnikablogi THETECHNORAT eestvedaja