Kokku mõõdeti EMT, Elisa ja Tele2 andmesidekiiruseid 115 mõõtepunktis üle Eesti, kirjutab Kiip.ee.

Tulemused näitavad, et kiireimat andmesidet võimaldava 4G LTE mobiilse interneti võrgu leviala on laialdaseimalt arendanud EMT, kellel on kõige ulatuslikum LTE 2600 MHz võrk.

TJA mõõtis keskmiseks allalaadimiskiiruseks EMT võrgus 52 Mbit/s.

Mõnevõrra vähem LTE 2600 MHz tehnoloogiat ning rohkem LTE 800 MHz tehnoloogiat kasutava Elisa keskmine allalaadimiskiirus oli 30 Mbit/s.

Nii EMT kui ka Elisa LTE 4G võrgu leviala võib pidada peaaegu üle-eestiliseks.

Tele2, kelle 4G LTE võrk katab hetkel põhiliselt suurimaid asulaid ning ülejäänud Eesti on kaetud 3G võrguga, saavutas seetõttu keskmise allalaadimiskiiruse 15 Mbit/s.

Kõikide operaatorite võrkudes ületasid maksimaalsed allalaadimiskiirused 100 Mbit/s piiri. Suurimat keskmist üleslaadimiskiirust 28 Mbit/s pakkus EMT. Elisa ning Tele2 vastavad näitajad oid 17 Mbit/s ning 9 Mbit/s.

Eesti on üks väheseid riike maailmas, kus 4G LTE võrgud katavad peaaegu kogu riigi territooriumi. Üheks eelduseks nii kiirele arengule on olnud see, et sagedusloa konkurssidega on riik seadnud nõuded võrkude kiireks väljaehitamiseks.

3G võrgud, mida hetkel kasutavad veel enamus tarbijatest, on kolmel sideettevõtjal peaaegu võrdse võimekusega.

Tulemused näitavad, et kõik kolm mobiilsideettevõtet pakuvad ühtviisi head teenust ning tagavad keskmise allalaadimiskiiruse 8-9 Mbit/s ning üleslaadimiskiiruse ca 2,5 Mbit/s.

Kuna võrgud arenevad kiiresti, tasub leviala kohta värskeimat infot küsida sideettevõtjalt. Enne teenusega liitumist soovitame kindlasti kasutada teenuse prooviperioodi.