Muidugi püüab Facebook jälitamistegevust jätkates kaudselt teenida ka siis, kui liigud edasi teistesse veebikohtadesse, aga prioriteet on kasutajat siiski oma keskkonnas kinni hoida. Nii igapäevaselt kui ka takistades konto kustutamist.

Põhilisi "veenmistrikke" võiks välja tuua neli ja need on tõhusamad kui ehk arvata oskad.

1) Raske lahkuda

Kuidas üldse Facebooki-kontost vabaneda? See on üsna keeruline. Proovi ise, kui ruttu leiad menüüdes sobrades vastava lingi üles.

Tuleb möönda, et see võib olla tõhusam taktika kui püüda kedagi veenda, et ta ei taha lahkuda.

Lisaks ei maksa unustada, et osa sinu digitegevusest jääb igaveseks FB käsutusse, näiteks see, mida tippisid grupivestlustes.

2) Lihtne naasta

Konto taasaktiveerimine on seevastu ülimalt lihtne. Logi lihtsalt vanal moel (senised kasutajatunnus ja parool) sisse ning rohkem polegi midagi teha vaja.

Kui tahad kellegi kohta veidi digiluuret teha või infot koguda, võib kiusatus naasta vastupandamatult suureks.

3) Süütunde tekitamine

Inimest on kergem mõjutada, kui muutuda isiklikuks a la "eks sa lahku siis, aga Rein jääb sind taga igatsema". Selliseid viiteid lahkuda soovijale ka kuvatakse.

Samamoodi on kergem inimestelt raha koguda, kui see on konkreetse isiku hüvanguks, mitte lihtsalt mingi fondi toetuseks.

4) Vajadus selgitada

Lahkujal palutakse täita küsimustik, miks ta soovib lahkuda. Seda tasubki uurida, sest tõeline probleem pole alati see, mis esimesena pähe tuleb.

Kui vastad näiteks, et kardad häkkereid, kes võivad su kontole tungida või on seda isegi teinud, võib Facebook kuvada juhiseid, kuidas kontot turvalisemaks muuta.

On muidugi üsna tüütu, et selgitusi nõutakse. Tavaelus pääseb lahkuja tihti palju kergemini ega pea selgitusi jagama.

[HILJEM LISATUD] Nagu mitmed lugejad on osutanud, saab Facebooki kontot siiski ka lõplikult kustutada.