Aga meil pole teemal "Piraatlus siiski ei tapa Hollywoodi (ega muusikatööstust)" enam midagi uut öelda, nii et liigume kohe kümne 2013. aastal enimpiraaditud filmi juurde.

1 "The Hobbit: An Unexpected Journey" ("Kääbik: Ootamatu teekond")

Alla laaditud 8,4 miljonit piraatkoopiat, kinopiletite müügist üle maailma kogunud 1,017 miljardit dollarit, viimastel andmetel 1 017 003 568.

Muide, värskelt kinodesse ja piraatkoopiate kujul ka veebi jõudnud teine osa, "The Hobbit: The Desolation of Smaug" ("Kääbik: Smaugi laastatud maa"), on jõudnud piletimüügist koguda juba 625 miljonit dollarit.

See on tähelepanuväärne, kuna vaatajad on teose kallal juba tublisti vinguda jõudnud. Saame näha, kuidas tulevasel kolmandal osal läheb.

2) "Django Unchained" ("Vabastatud Django")

Tarantino uusim valmisteos, pikk, vägivaldne, aga ka ülimalt nauditav vestern platseerus 8,1 miljoni allalaaditud piraatkoopia tõttu koguni teiseks.

Kinodest on see toonud praeguseks üle 425,3 miljoni dollari, nii et kui noorepoolne vanameister lubadust peab ja ka järgmise projektina vesterni valmistab, ei pea ta kartma, et äkki pole vaatajatel erilist huvi.

3) "Fast and Furious 6" ("Kiired ja vihased 6")

Mina isiklikult pean "Kiirete ja vihaste" kuuendat osa selgelt parimaks pärast esimest osa.

Tundub, et seda hoiakut esindab ka üldisem kinopublik, sest kuues osa on seni kinoedukaim üldse. Paul Walkeri ülisuure meediatähelepanu pälvinud ootamatu lahkumine vaevalt siin palju mõjutada sai, film oli ammu juba kinodest läinud.

Kinolevist 788,7 miljonit dollarit, piraadid laadisid alla 7,9 miljonit koopiat. Mis tõstavad teose siinses pingereas kolmandaks.

4) "Iron Man 3" ("Raudmees 3")

Väheüllatuslikult pole tegu kolmanda osaga triloogiast, mis meie Gunnar Grapsi elust ülitäpse ülevaate esitab, vaid superkangelase-filmiga.

Aasta suurim kinohitt (piletimüügist veidi üle 1,2 miljardi dollari) ja suuruselt neljas piraadi-hitt (7,6 miljonit allalaaditud koopiat).

Ükspuha, mida Downey Jr edaspidi teeb, kindel töökoht Raudmehe-kostüümis on talle selliste tulemuste põhjal kindlustatud!

5) "Silver Linings Playbook" ("Õnneteraapia")

Teose sisuline väärtus jättis mind kahevahele: väga hea ei olnud... halb nagu ka ei olnud. Piraadid on aga seda meelt, et "Õnneteraapia" mahub esiviisikusse küll.

Kinodest eelnevatega pingereas osalejatega võrreldes tagasihoidlikud 236,4 miljonit dollarit.

6) "Star Trek Into Darkness" ("Otse pimedusse – Star Trek Into Darkness")

Eestikeelne pealkiri on arusaamatu monstrum, film ise üsnagi laigitud, isegi kui oodanuks enamat.

Kinodest üle 467,3 miljoni dollari, piraatidelt 7,4 miljonit allalaaditud koopiat.

7) "Gangster Squad" ("Gangsterite jahtijad")

Igas mõttes pigem pettumuseks kujunenud, aga ambitsioonikas märuldraama. Pärast aastaid sellist silmanaudingut nagu viiendat hooaega alustav HBO sari "Boardwalk Empire", on raske leppida nii keskpärase maffialooga.

Kinodest 105,2 miljonit dollarit, netist 7,2 miljonit illegaalkoopiat.

8) "Now You See Me" ("Nüüd sa näed mind")

Uhke näitlejaseltskonnaga värvikas põnevik, kus pinget jagub enam-vähem lõpuni välja. Kinodest üle 351,7 miljoni dollari, allalaaditud piraatkoopiaid 7 miljonit.

9) "The Hangover Part III" ("Pohmakas 3")

Väheveenva roppkomöödia kuuldavasti-loodetavasti viimane osa. Eelkäijatest õnneks märkimisväärselt kinoedutum, nii et loodetavasti on aeg küps otse-videole-järgedeks, mis enam kinopubliku õilsat pilku ei riivaks.

Kinolevist 351 miljonit dollarit, sikutatud piraatkoopiaid 6,9 miljonit.

10) "World War Z" ("Z maailmasõda")

Hetkel juba järge ootava zombi-eepos, mis sai veidi jahedama vastuvõtu kui tootjad lootsid.

Siiski, 540 miljonit dollarit kinolevist ja 6,7 miljonit piraatkoopiat on tulemused, mille üle võib iga produtsent suurt uhkust tunda!