GameFoundersi mängukiirendi esimene taotlusvoor sai 122 taotlust 41 eri riigist üle maailma, mis kõik väljendavad soovi oma mängu arendamiseks Eestisse kolida.

"Tegemist on meie esimese vooruga ning lootsime saada kolmekohalise arvu taotlusi, seega oleme tulemusega väga rahul," märkis kiirendi üks asutaja, Kadri Ugand.

"Meie mentorid levitasid kiirendi osas väga tõhusalt infot ning just see on põhjus, miks meie taotluste hulgas on esindatud nii palju riike."

Enamus taotlustest saabus tuntud mänguriikidest (Ühendkuningriik, USA) või meie naabrite juurest, kuhu info liikus kiiremini. Samuti oli taotlusi ootamatult eksootilistest paikadest.

Taotluste päritoluriigid kokku: Ühendkuningriik, Eesti, USA, Leedu, Argentiina, Prantsusmaa, Holland, Venemaa, Läti, Rumeenia, Taani, Saksamaa, Soome, India, Itaalia, Austraalia, Austria, Bulgaaria, Tšiili, Kolumbia, Horvaatia, Egiptus, Ungari, Iirimaa, Rootsi, Brasiilia, Kanada, Iisrael, Kasahstan, Keenia, Filipiinid, Kuveit, Valgevene, Mehhiko, Poola, Serbia, Slovakkia, Sloveenia, Trinidad ja Tobago, Türgi, Ukraina.

GameFoundersis kandideerinud startupid läbivad mitu hindamis-etappi, nendega viiakse läbi intervjuud Skype'is ja asukohariigi mentorite külastused.

Maksimaalselt 10 mänguvaldkonna alustavat ettevõtet valitakse augusti alguses välja osalema GameFoundersi mängukiirendi esimeses ringis.

Ettevõtted kolivad oma mängu või teenuse arendamiseks Eestisse ning neile on kättesaadavad 60st rahvusvahelisest mänguvaldkonna mentorist koosnev võrgustik, erinevad soodustused, ligipääs valdkonna investoritele  ja samuti algkapital.

Foto: GameFounders

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!