„Üha rohkemates koolides õpetatakse inimestele programmeerimist nii varajases eas, et nad pole veel täiskasvanud ja ei suuda oma tegude tagajärgi adekvaatselt hinnata. Seetõttu muutuvad niisugused juhtumid üha harilikumaks,“ sõnas viirusetõrjefirma AVG tehnoloogiajuht Yuval Ben-Itzhak, vahendab BBC.

Uurijad on märganud, et laste seas populaarsete mängude häkkimiseks loodud pahavaral on tihti palju ühiseid jooni. Enamus tarkvarast on kirjutatud algelistes keeltes nagu Visual Basic ja C# ning sisaldavad „koolipoisi vigu“, mida professionaalsed häkkerid suure tõenäosusega ei teeks.

Ühel konkreetsel juhul uuriti lähemalt programmi, mis püüdis jätta kasutajale muljet, et tekitab tema Runescape’i kontole tasuta virtuaalset raha. Runescape on online-mäng, mida mängib üle 200 miljoni inimese. Tegelikult aga saatis programm nimega Runescape Gold Hack hoopis kasutaja konto andmed noorele häkkerile.

„Avastasime, et kood sisaldab pahavara autori enda meiliaadressi ja parooli. Kogenud häkker ei avaldaks kunagi enda kohta niisugust teavet,“ seletas Ben-Itzhak.

Aadress kuulus 11-aastasele Kanada poisile. Tema kirjutatud koodi järgi suutsid uurijad muuhulgas välja uurida ka poisi kodulinna ja tõiga, et vanemad on hiljuti ostnud talle uue iPhone’i.