Alljärgnevalt siis 10 rakendust, mida kasutan küllaltki sagedasti ja kui peaksin telefoni vahetama, siis suure tõenäosusega oleksid need ka esimesed, mille uuesti alla laadin, kirjutab Digiabi.ee.

Kui seikled tihti autoga, siis seda rakendust soovitan kindlasti – kiirelt pakub ta välja lähimad parklad ja saad valida, kuhu sa oma auto jätsid. Parkimise alustamine ja lõpetamine käib ühe kiire klikiga.

Suurimaks ohuks antud rakenduse puhul kipub olema see, et kui vahepeal telefoni millekski muuks kasutad, siis jääb parkimist meenutama ainult väike ikoon ülemisel ribal ja võid unustada lõpukõne tegemata.

Samas olgem ausad – seda juhtus minuga ka siis, kui SMSi abil parkisin ja tollal isegi tunduvalt sagedamini.

Kuigi õnneks Androidi-telefoni puhul annab kogu infot pilves hoida, siis ikkagi on telefoni kaotsiminek päris kurb. Ükskõik kas siis unustad selle kuhugi või mõni pahatahtlik kodanik otsustab sind maisest varandusest vabastada.

Prey on just selliste ootamatute olukordade jaoks – kui telefoni ei leia, siis saad saata oma telefonile SMSi varem määratud märksõnaga ning see aktiveerib Prey ning peale seda on lihtne vaadata, kus su armas mänguasi parajasti on.

Saad ka kaameraga teha pilte, saata uuele omanikule ekraanile sõnumeid ja nii mõndagi muud. Ise olen pidanud korra kasutama – õnneks selgus, et olin telefoni lihtsalt maha unustanud. Kuid isegi sellest oli abi – teadsin täpselt, kuhu seda otsima minna.

Kuna teada on, et Tallinnas võivad taksohinnad kõikuda kordades (ja kui peale Õllesummerit ettevaatlik ei ole, siis isegi 10-kordselt), siis see rakendus lahendab taksomure ja annab võimaluse autovabalt liikuda küllaltki soodsalt.

Saad kiire ülevaate taksofirmadest, hindadest ja ühe nupulevajutusega juba ka helistada, et endale tõld ukse ette vastu kutsuda. Peoloomadele ja äärelinna elanikele kohustuslik rakendus.

Kui sul on nutitelefon, siis ootamine ei tohiks olla kunagi igav. Samas, kas tasub väärtuslikku aega kulutada mõne mängu peale või Facebookis like'e jagades?

Test Your English pakub välja hariva alternatiivi – saad täiendada oma keeleoskust ja seda küllaltki mängulisel viisil.

Kusjuures olen seda rakendust jaganud ka inimestega, kelle keeleoskus on väga algelisel tasemel ja ka nemad on selle igapäevaselt kasutusele võtnud. Ja kui kõik õiged vastused on leitud, siis on sellel rakendusel ka kõrgemad tasemed.

Kuigi mulle tegelikult GPS ei meeldi ja püüan seda võimalikult vähe kasutada (usun, et inimene peaks vähemalt kodulinnas suutma orienteeruda), siis Waze’iga olen mõned korrad patustanud.

Seda just seetõttu, et eriti tipptunnil on tal palju parem ülevaade linnast toimuvast ja üldjuhul suudab see rakendus aidata sul vältida suuremaid ummikuid.

Muidugi on raske telefoni usaldada, kui ta sulle pakub koduteeks absoluutselt ebatraditsioonilise marsruudi, aga siiani pole ma pettuma pidanud.

Ausalt öeldes Instagrami puhul olid mul kõige suuremad kõhklused selle nimekirja lisamise suhtes, aga olgem ausad – tore mänguasi ta ju on.

Ehk siis rakendus, mis laseb sul kiirelt pilte tuunida ja neid siis sõpradega sotsiaalmeediakanalitel jagada.

Aga kui te selle rakenduse ka alla tõmbate ja kasutama hakkate, siis palun teid siiralt – ei mingeid tuunitud lõunasöögi pilte Facebooki-seinal. See lihtsalt tundub veidi tobe ja eriti ärritav on see nende sõprade jaoks, kellel kõht tühi ja kes peavad leppima singivõileivaga.

Mõnikord on vaja arvuti või tahvelarvutiga saada võrku ka seal, kus tasuta Wi-Fi ala ei ole. Muidugi võib ju tekitada igale seadmele eraldi SIM-kaardi koos netipulgaga, aga see tundub minu jaoks liiga kulukas projekt – eriti Eestis, kus sellist internetivaba piirkonda tegelikult vähe kohtab.

Alternatiiv igasugustele netipulkadele ja muule taolisele on see, kui installid enda telefoni rakenduse Portable Wi-Fi hotspot. Selle abil saad panna oma telefoni Wi-Fit jagama ja siis oma arvutiga selle kaudu laia internetti minna.

NB! Kuna tavaliselt ei ole telefoni standardpakettidel kõige kiirem internet, siis peab arvestama, et selle variandiga suuri lehti külastades on ajakulu suurem enne kui leht korralikult end loeb.

NB2! Kui sul pole kuupõhist internetilahendust ja maksab MB-põhiselt oma operaatorile, siis kasuta seda võimalust ainult viimases hädas, sest tänapäeva suurte lehtede mahud on ikka päris suured.

Kui oled inimene, kellele meeldib tegemist vajavate asjade nimekirju pidada ja neid ilusasti ükshaaval tehtuks märkida, siis Wunderlist on kindlasti üks tugev alternatiiv Post-It paberitele või kuidas iganes sa oma märkmeid hoiad.

Positiivne on see, et saad oma nimekirju vaadata ka veebis – ehk siis vajalik info on alati käepärast.

Varasemalt kasutasin Remember the Milki nimelist rakendust, mille funktsionaalsus oli isegi vist suurem, aga Wunderlist on kuidagi visuaalselt köitvam ja kui pean niikuinii seda pikka tegemata tööde nimekirja vaatama, siis veidi positiivset tausta teeb selle kuidagi mõnusamaks.

Kui sa oled raske unega ja oled ennast nii mõnigi kord elus avastanud olukorrast, kus oled veendunud, et hommikune äratuskell ei töötanud, siis see rakendus on just meiesugustele loodud.

Selle asemel, et vaikselt ühe nupulevajutusega kell sulgeda, pean ma hommikul ära lahendama 5 matemaatikaülesannet, mis näevad välja umbes nagu "275 – 139 + 684" – kuigi mulle matemaatika üldiselt meeldib, siis paratamatult unenäos olles ei suuda ma neid tehteid lahendada.

Ja ei tasu karta, kui matemaatikaoskused veidi nõrgemad – saab valida ka tunduvalt kergema taseme.

Tegelikult on rakendus Dropbox vaid jäämäe tipp ning see on kasulik vaid siis, kui õpid kasutama Dropboxi ka oma arvutis.

Aga see pingutus on igatahes tulemust väärt – kui hoiad oma olulisemaid dokumente Dropboxis, siis saad neile kiirelt ligi ka arvutist eemal olles. See on ka väga mugav viis mõnd muusikapala või miks isegi mitte filmi transportida oma telefoni ilma, et peaks kaablit otsima ja tundmatuid katalooge sirvima.